Slivkový koláč s orechmi fotorecept
Foto: helena10
Vynikajúci koláč s jednoduchou prípravou, ktorý sa určite oplatí upiecť.
na 175 °C
Suroviny
Slivky: | |
520 g čerstvé |
|
2 PL |
|
1 PL (alebo podľa chuti) |
|
Cesto: | |
3 ks |
|
štipka |
|
75 g |
|
1 bal. |
|
120 ml |
|
150 ml |
|
150 g |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
150 g mleté |
|
Na posypanie koláča: | |
|
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si nachystám slivky. Nakrájam ich na menšie časti (viď foto) a premiešam s detskou krupicou a so škoricovým cukrom.
- 2
Cesto: Vyšľahám celé vajcia so štipkou soli, kryštálovým a vanilkovým cukrom až do bielej peny. Potom prilievam slabým prúdom olej zmiešaný spolu s mliekom. Nakoniec pridám múku premiešanú s kypriacimi práškami a cesto prešľahám na menšom stupni. Z tohto cesta do inej misky odoberiem 1,5 naberačky. Do zostávajúceho cesta vsypem mleté orechy a vymiešam.
- 3
Cesto s orechmi nalejem a rozotriem na tukom vymastený a detskou krupicou posypaný plech rozmerov 20 x 30 cm.
- 4
Na cesto rukou pravidelne rozsypem nakrájané slivky.
- 5
Vrch po troškách polievam predtým odobratým cestom bez orechov.
- 6
Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov za cca 30 minút. Kontrola špajľou.
- 7
Pochutnávame si na vychladenom nakrájanom koláči. Vrch sa môže posypať práškovým cukrom podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť prajem!
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu