Špenátové halušky s plesňovým syrom a opečenou slaninkou
Foto: alzbetty
... alebo ako premeniť zdravé halušky na chutnúúú kalorickú bombu :D Dobrovoľne priznávam že tento recept je z hlavičky mojej úžasnej mamičky, tak ho Zobraziť celý popis... alebo ako premeniť zdravé halušky na chutnúúú kalorickú bombu :D Dobrovoľne priznávam že tento recept je z hlavičky mojej úžasnej mamičky, tak ho píšem v jej mene a prajem dobrú chuť :D
porcie
Suroviny
Halušky: | |
500 g |
|
250 g |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
Omáčka: | |
150 g (Niva...) |
|
1 téglik |
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Zamiešame spolu múku, vajce, rozmrazený špenát a soľ, podľa potreby pridáme vodu tak, aby vzniklo polohusté cestíčko. Z neho uvaríme halušky a hotové scedíme.
- 2
Syr pekne rozmrvíme, pridáme jogurt, rozmačkáme a prehrejeme, aby sa čo najviac rozpustil.
- 3
Slaninku nakrájame na kocky, necháme vyškvariť a pridáme cibuľu. Spolu opečieme dochrumkava. Na halušky nalejeme omáčku a posypeme slaninkou a cibuľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja namiesto cibule dávam strúčik cesnaku.