Šišky

klaura - fotkaklaura, 23. februára 2012
Šišky
Foto: klaura

Ešte raz šišky ... včera som robila ... je to zas iný recept, bez tuku a so šľahačkou do cesta ...

180 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
42 g
6 dl vlažné
250 ml
1 KL
2 KL
4 ks
0,5 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka odoberieme 2 dl a s cukrom a kvasnicami zarobíme kvások. Nakysnutý kvások spolu s ostatnými surovinami dáme do misy a zamiesime redšie cesto, ktoré necháme vykysnúť. Počas kysnutia môžeme cesto varechou ponadhadzovať, poprášiť múkou ...

  2. 2

    Vykysnuté cesto vylejeme na dosku, ktorú sme dobre poprášili múkou a rukou trochu premiesime . Ale pozor, cesto má zostať vláčne, nie tuhé ... Vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a pohárikom, ktorého okraj si namočíme do oleja, vykrajujeme šišky. Necháme podkysnúť a vysmážame v horúcom tuku. Ja používam olej, ale dočítala som sa, že najlepšia je bravčová masť ...

Diskusia k receptu

cica2
nádherné šišky a aj foto...kk :-)



an3da
krásne šišky-pampúšiky, tak ich u nás voláme...kk...žeby som to dnes
mohla skúsiť?
an3da
Mohlo by namiesto rumu pálené - domáce?
marijanka712
pekné šišky tuk nahrádzaš amotanou môže to byť super vyskúšam dík za receptík
tatranka
Šišky tak lákajú,to foto,že hneď by som si odhryzla.
michsamant
Sisky su krasne... ale ked citam, ze "Tuzemsky um", tak to znie ako kruzok v Ludovej skole umenia :))
jeka
ja tiež robím šišky so smotanou,ale s kyslou ,a mám ešte i taký čo tam ide majonéza ,ale ten som ešte neskúšala.A šišky sa ti vydarili.
marienka44
@Klaura , prave miesim cesto podla Tvojho receptu a neviem, ci mam zohriat aj slahac. smotanu, kedze sa jedna o kysnute cesto. Poradis mi?
klaura
@marienka , moja odpoved prichádza neskoro, ale predsa ... trochu som zohriala aj smotanu ... :)

Ďalšie recepty: