Foto: klaura
Ešte raz šišky ... včera som robila ... je to zas iný recept, bez tuku a so šľahačkou do cesta ...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka odoberieme 2 dl a s cukrom a kvasnicami zarobíme kvások. Nakysnutý kvások spolu s ostatnými surovinami dáme do misy a zamiesime redšie cesto, ktoré necháme vykysnúť. Počas kysnutia môžeme cesto varechou ponadhadzovať, poprášiť múkou ...
- 2
Vykysnuté cesto vylejeme na dosku, ktorú sme dobre poprášili múkou a rukou trochu premiesime . Ale pozor, cesto má zostať vláčne, nie tuhé ... Vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a pohárikom, ktorého okraj si namočíme do oleja, vykrajujeme šišky. Necháme podkysnúť a vysmážame v horúcom tuku. Ja používam olej, ale dočítala som sa, že najlepšia je bravčová masť ...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mohla skúsiť?