Údené koleno varené v sene
Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 20. apríla 2014
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 20. apríla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-5
porcie
porcie
150 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Do hrnca dáme trochu sena (dôležité je, aby nebolo chemicky ošetrené), vložíme koleno a prikryjeme zvyšným senom. Zalejeme vodou a pomalým varom varíme asi dve hodiny domäkka.
- 2
Malé zemiaky umyjeme, prekrojíme na polovičky a rozrezanou časťou položíme na bravčovou masťou vymastený plech. Pečieme pri 180 °C asi 30 – 40 minút .
- 3
Mladú cibuľku očistíme a nakrájame na väčšie kusy a na bravčovej masti opečieme. Keď je cibuľka zmäknutá, pridáme upečené zemiaky, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme čerstvý majorán.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.apetitonline.cz/recepty/2831-pecinka-v-sene.html...
Jsem zvedava, jestli nekdo take uvari kolinko na sene? :-)