Foto: martttinka
Pikantné bravčové karé s pikantnou omačkou ( barbecue omáčkou). My sme ju však nepoužii ku grilovaniu. Svojou jemnou sladkosťou si prídu na svoje ženy Zobraziť celý popisPikantné bravčové karé s pikantnou omačkou ( barbecue omáčkou). My sme ju však nepoužii ku grilovaniu. Svojou jemnou sladkosťou si prídu na svoje ženy a jemnou pikantnosťou muži :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3/4 kg, vykostené |
|
1 lyžička, mletý |
|
1 lyžička |
|
4 strúčiky |
|
1/2 lyžičky |
|
2 lyžice |
|
75 ml |
|
|
|
2 ks |
|
|
|
BARBECUE OMÁČKA: | |
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
250 g |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
1/2 lyžičky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Večer si umyjeme mäso, nakrájame na osem kúskov a naklepeme.
-
2
Pripravíme si marinádu: zázvor, pálivú papriku, pretlačený cesnak, cukor, ocot, olej a soľ zmiešame a natrieme na kúsky mäsa. Necháme do rána odležať.
-
3
Na druhý deň si pripravíme omáčku. Cibulu nakrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak a nakrájanú čili papričku podusíme na rozohriatom oleji.
-
4
Pridáme pretlak, citrónovú šťavu, cukor, škoricu, trošku soli a korenia. Omáčku povaríme na miernom ohni 10 minút. Necháme vychladnúť.
-
5
Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska.
-
6
Mäso opečime na oleji do mäkka.
-
7
Na tomto oleji osmažíme cibuľku. Vyberieme ju a do výpeku pridáme uvarené zemiaky. Chvíľu ich necháme opiecť.
-
8
Hotovo! Mäsko posypeme cibuľkou a podávame s omáčkou. Dobrú chuť.
Gratulujem Ti tá chuťová kombinácia je úžasná.