Rascová polievka
Rascová polievka

Jednoduchá rascová polievka

peterkub - fotkapeterkub, 6. februára 2019
Jednoduchá rascová polievka
Foto: peterkub

Rýchla a zároveň aj zdravá polievka.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL (alebo masť)
2 PL
1/2 PL




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpálime olej alebo masť. Pridáme dve zarovnané polievkové lyžice hladkej múky, opražíme a vytvoríme tmavú zápražku.

  2. 2

    Pridáme rascu a popražíme ešte 2 minúty. Posypeme červenou mletou paprikou a následne zalejeme studenou vodou. Privedieme do varu a varíme cca 15 minút.

  3. 3

    Polievku podľa chuti osolíme a precedíme. Vhodnou prílohou je opražený chlieb.

Diskusia k receptu

mijaita
Varim ji podle mamy a babicky, myslim, ze maslova jiska a vyvareny kmin ve vode a je lahodnejsi. Olej chuti nedoda jako maslo. S paprikou neznam. Zle to nebude, ale uz to neni ciste kminova.
1x lakey5
peterkub
@Mijaita (6.2.2019 22:56)

Treba vyskúšať aj túto s paprikou, aby Ste vedeli posúdiť či Vám bude chutiť aj táto kombinácia. Moji rodičia, keď varia rascovú, tak tam dávajú aj pár strúčikov cesnaku, a zas to potom chutí úplne inak. Každá rodina má niečo to svoje, svoje "know-how".
finczi
Takto ju varila aj moja mamka. Niekedy s opraženým chlebom, niekedy s liatym cestom. Aj ja ju takto občas pripravím.
mijaita
@Peterkub (7.2.2019 09:12)

Urcite nemam problem a nezavrhuju, ale kazda z tech variant chutna jinak. Bila s jiskou maslovou, cervena nebo i s cesnekem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia