Jednoduchá rascová polievka
Foto: peterkub
Rýchla a zároveň aj zdravá polievka.
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci rozpálime olej alebo masť. Pridáme dve zarovnané polievkové lyžice hladkej múky, opražíme a vytvoríme tmavú zápražku.
- 2
Pridáme rascu a popražíme ešte 2 minúty. Posypeme červenou mletou paprikou a následne zalejeme studenou vodou. Privedieme do varu a varíme cca 15 minút.
- 3
Polievku podľa chuti osolíme a precedíme. Vhodnou prílohou je opražený chlieb.
Tiež rascová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Treba vyskúšať aj túto s paprikou, aby Ste vedeli posúdiť či Vám bude chutiť aj táto kombinácia. Moji rodičia, keď varia rascovú, tak tam dávajú aj pár strúčikov cesnaku, a zas to potom chutí úplne inak. Každá rodina má niečo to svoje, svoje "know-how".
Urcite nemam problem a nezavrhuju, ale kazda z tech variant chutna jinak. Bila s jiskou maslovou, cervena nebo i s cesnekem.