
Cuketové loďky
Sezóna cukety začína. Máme ich doma radi na rôzne spôsoby. Plnené sú veľmi obľúbené...

Tarhoňa zapečená s mletým mäsom
Ste fanúšikmi tarhone a milujete zapečené cestoviny? Potom vyskúšajte tento skvelý recept, v ktorom sú tieto výborné cestoviny skombinované s chutným mletým mäsom....

Slivkové chutney
Chutney je vlastne pikantná marmeláda. Len tam pridáme tak trochen chilli, tak trochen ocot, ...

Ríbezľový džem a kakaový koláč s marhuľami a ríbezľami
Recept na ríbezľový džem som našla tu: http://www. dobre-recepty. sk/detail/7579-ribezlovy-dzem-ii/ je výborný. Týmto autorke ďakujem za...

Debrecínske párky
Jeden z receptov z doby, ked mäsiarske výrobky obsahovali aj mäso...

Špaldové halušky
Suroviny dobre vymiešame a cesto necháme odpočinúť, kým slaná voda na varenie halušiek nezačne vrieť...

Torta After Eight
Pytala som sa syna, aku tortu chce na narodeniny. Tak si vybral: bud After...

Bryndzová pomazánka
Tento recept patrí k mojim najobľúbenejším a taktiež najlepším v rodine. Vždy keď ju urobím a dám...

Plnené slané palacinky
Urobíme si palacinkové cesto a upečieme palacinky, stredne hrubé.

Krumpláče babky Žofky
Tieto krumplače moja babka vedela také dobré uvariť, že som si musel vždy dať dupľu...

Bryndzová nátierka
Bryndzu necháme v hlbšej miske na chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote, ľahšie ju vymiešame. Pažítku...

Zelené smoothie 2
Dnešný deň zdravej stravy sme zakončili zeleným nápojom zvaným smoothie, keďže @dorenika tu má tiež zelené...

Čokoládovo-snehová torta s karamelovým krémom
Niečo sladké ku dňu matiek ♡ Aj keď vyzerá zložito, no nie je ;) Je to...

Polievka z pečenej červenej repy
Hustá polievka z červenej repy pečenej na mede so zapekanými bylinkovými rožkami...

Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska
Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...

Pečené košíčky z lístkového cesta plnené caprese šalátom
Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com)

Vajcový veľkonočný baránok
Ja si velku noc vzdy spajam s babickynim velkonocnym barankom. Neviem, preco sa to tak...

Rebarborový koláč
Je čas kedy nám v záhradách dorastá rebarbora a tu je jeden recept ako ju zužitkovať

Tofu-zeleninové fašírky s majoránovými zemiakmi
Tieto "fašírky" silne chutia po zelenine, ktorá je do nich pridaná.

Vyprážané kapustové plátky
Pripravovala som si kapustné listy na sarmu a to čo mi zvýšilo z hlávky a listy boli...

Jednoduché cestoviny s morčacím mäsom a paradajkami
Po sviatočnom hodovaní je čas vrátiť sa k ľahším jedlám....