Tvarohové koláče
Tvarohové koláče

Moravské koláče

bavimapiect - fotkabavimapiect, 29. mája 2021

Chutné moravské koláčiky, na ktorých si vždy s rodinkou pochutíme. Najčastejšie ich robím pri nejakej príležitosti, či už je to rodinná oslava alebo návšteva... Zobraziť celý popisChutné moravské koláčiky, na ktorých si vždy s rodinkou pochutíme. Najčastejšie ich robím pri nejakej príležitosti, či už je to rodinná oslava alebo návšteva... alebo len tak pre chuť na víkend.

20-30
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

500 g
350 g
1 ks
20 g
50 g
50 g
štipka
60 g
1 bal.
Na posýpku:
40 g
25 g
25 g
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások a necháme chvíľku vykysnúť.

  2. 2

    Potom preosejeme hladkú múku, pridáme kvások, olej, vajce, štipku soli a zvyšné mlieko. Spracujeme vláčne cesto, ktoré vypracujeme a dáme kysnúť.

  3. 3

    Zatiaľ sa pustíme do prípravy posýpky: Maslo necháme zmäknúť, pridáme múku a kryštálový cukor. Zamiešame to dokopy a zmes na posýpku je hotová.

  4. 4

    Vykysnuté cesto rozdelíme na menšie štvorčeky, rozvaľkáme a naplníme tvarohovou plnkou (tvaroh + práškový a vanilkový cukor). Zabalíme do tvaru guľky, poukladáme na vymastený plech, roztlačíme a v strede urobíme jamku, do ktorej dáme lekvár a posypeme pripravenou posýpkou.

  5. 5

    Koláče potrieme rozšľahaným vajcom, necháme vykysnúť a pečieme v mierne vyhriatej rúre do ružova. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia