Moravské koláče
Chutné moravské koláčiky, na ktorých si vždy s rodinkou pochutíme. Najčastejšie ich robím pri nejakej príležitosti, či už je to rodinná oslava alebo návšteva... Zobraziť celý popisChutné moravské koláčiky, na ktorých si vždy s rodinkou pochutíme. Najčastejšie ich robím pri nejakej príležitosti, či už je to rodinná oslava alebo návšteva... alebo len tak pre chuť na víkend.
porcií
príprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 350 g |
|
| 1 ks |
|
| 20 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| štipka |
|
|
|
|
| 60 g |
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
| Na posýpku: | |
| 40 g |
|
| 25 g |
|
| 25 g |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások a necháme chvíľku vykysnúť.
- 2
Potom preosejeme hladkú múku, pridáme kvások, olej, vajce, štipku soli a zvyšné mlieko. Spracujeme vláčne cesto, ktoré vypracujeme a dáme kysnúť.
- 3
Zatiaľ sa pustíme do prípravy posýpky: Maslo necháme zmäknúť, pridáme múku a kryštálový cukor. Zamiešame to dokopy a zmes na posýpku je hotová.
- 4
Vykysnuté cesto rozdelíme na menšie štvorčeky, rozvaľkáme a naplníme tvarohovou plnkou (tvaroh + práškový a vanilkový cukor). Zabalíme do tvaru guľky, poukladáme na vymastený plech, roztlačíme a v strede urobíme jamku, do ktorej dáme lekvár a posypeme pripravenou posýpkou.
- 5
Koláče potrieme rozšľahaným vajcom, necháme vykysnúť a pečieme v mierne vyhriatej rúre do ružova. Dobrú chuť!
Tiež tvarohové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Tvoje vyzerajú veľmi fajn.