Moravské koláče
Foto: bavimapiect
Chutné moravské koláčiky, na ktorých si vždy s rodinkou pochutíme. Najčastejšie ich robím pri nejakej príležitosti, či už je to rodinná oslava alebo návšteva... Zobraziť celý popisChutné moravské koláčiky, na ktorých si vždy s rodinkou pochutíme. Najčastejšie ich robím pri nejakej príležitosti, či už je to rodinná oslava alebo návšteva... alebo len tak pre chuť na víkend.
porcií
príprava
Suroviny
500 g |
|
350 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
štipka |
|
|
|
60 g |
|
1 bal. |
|
|
|
Na posýpku: | |
40 g |
|
25 g |
|
25 g |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások a necháme chvíľku vykysnúť.
- 2
Potom preosejeme hladkú múku, pridáme kvások, olej, vajce, štipku soli a zvyšné mlieko. Spracujeme vláčne cesto, ktoré vypracujeme a dáme kysnúť.
- 3
Zatiaľ sa pustíme do prípravy posýpky: Maslo necháme zmäknúť, pridáme múku a kryštálový cukor. Zamiešame to dokopy a zmes na posýpku je hotová.
- 4
Vykysnuté cesto rozdelíme na menšie štvorčeky, rozvaľkáme a naplníme tvarohovou plnkou (tvaroh + práškový a vanilkový cukor). Zabalíme do tvaru guľky, poukladáme na vymastený plech, roztlačíme a v strede urobíme jamku, do ktorej dáme lekvár a posypeme pripravenou posýpkou.
- 5
Koláče potrieme rozšľahaným vajcom, necháme vykysnúť a pečieme v mierne vyhriatej rúre do ružova. Dobrú chuť!
Tiež tvarohové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tvoje vyzerajú veľmi fajn.