Foto: ancicka
Pekárničku veľmi rada využívam,hlavne na takéto sladké koláče.Tento je jemnučký a vláčny.Samozrejme,že aj veľmi dobručký.
5 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do pekárničky dám mlieko,vajce a roztopené maslo.
-
2
Pridám nastrúhané jablko,hrozienka soľ,cukor,škoricu,vanilkový cukor.
-
3
nakoniec múku a droždie.pekárničku zapnem na pečenie,klasik.
Pridala som aj za hrsť sekaných orechov - výborný recept!
prvy raz mi vykysol von, neskoro som zistila, pripalilo sa na spiraly a kade tade-no co budem hovorit, sodoma gomora
dnes ho robim druhy raz, ubrala som vsetkeho a zas som pri peceni citila smrad-opieral sa hore, musela som otvorit a zrazit ho , ale tym padom teplota padla atd atd atd
mam rozohriatu ruru, tak ho asi na chvilu supnem dnu, ale vyzera to tak, ze pekarnicka ostane na miesenie a lekvare a piest sa bude uz len v rure :-(
mrzi ma to, lebo som sa tesila, ze usetrim energiu a kolacik vyzera velmi lakavo, ale co uz , aj horsie veci sa stavaju :-)
som ho piekla asi tretí krát,tak isto mi vykysol.ja ked som zbadala,že je už až po sklo/ja mám ETU/,tak som ho pritlačila a tým pádom klesol a dopekol sa v pohode.
Neviem čím to je,alebo droždím,alebo múkou.
Skús používať sušené droždie,1 čl na 1/2 kg múky.Mne sa aj to osvedčilo.Treba skúšať a nevzdávať to.Ja zo začiatku tak isto som neraz ked sa mi nepodarila,tak to išlo prasiatkam do pomij,alebo hydine.Horšie je to pre tých ked to nemajú komu dať zužitkovať.