Jablkový koláč s pekárničky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 12. novembra 2013
Jablkový koláč s pekárničky (fotorecept)
Foto: ancicka

Pekárničku veľmi rada využívam,hlavne na takéto sladké koláče.Tento je jemnučký a vláčny.Samozrejme,že aj veľmi dobručký.

5 minút
príprava

Suroviny

100 ml
1 ks
120 g
100 g
 za hrsť
1 čl
3 PL
1 bal.
1 čl
450 g
1/2 kocky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do pekárničky dám mlieko,vajce a roztopené maslo.

    Jablkový koláč s pekárničky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridám nastrúhané jablko,hrozienka soľ,cukor,škoricu,vanilkový cukor.

    Jablkový koláč s pekárničky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    nakoniec múku a droždie.pekárničku zapnem na pečenie,klasik.

    Jablkový koláč s pekárničky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

nadia56
@Ancicka , k rannej kavicke musi byt vyborny, vyskusam ho aj ja upiect, ja robievam podobny, len namiesto jablk davam dva stredne velke zrele banany, dakujem za recept a zelam ti pekny den:-)
jozka2
ten tvoj chlebik vyzera fantazia sama o sebe idem hned vyskusat ci sa mi podari taaky ako tvoj.NO TEPLUCKU S DZEMOM NA RANAJKY KU KAKAU.
afataga
robievam kolac s jablkami v ceste, mam tu z neho muffiny, ale do kysnuteho ma to este nenapadlo, ked budem robit kysnute, dam aj jablka, ale ja ja ho potom radsej upeciem v rure, viac nam to chuti
medovnicek
pekárničku som zatiaľ využívala len na chleba, ale tuším sa týmto tvojim receptom nechám inšpirovať:)
pekarik
Veľmi dobre vyvážená receptura aj z hľadiska obsahu cukru a tuku,super biely ovocný koláč
micanela
tak toto je presne pre mna - uplne "blbovzdorne" a spravi sa to vlastne same :-)
micanela
@ancicka - ako dlho sa to pecie? my nemame na pekarnicke taky program tak to budem musiet nejak prisposobit.
ancicka
@micanela ,ja mám ETU.Je to program ako na pečenie chleba 3 hodinový,miesenie kysnutie a pečenie.Neviem ako je písané na iných typoch ale tento program má asi každá.
micanela
dakujem, nieco uz najdeme ... ale urcite sa bude piect :-)
marikafil
veru vyskúšam, môže to byť fajné a ozaj takmer bez roboty...
jozka2
robila som prvy krat v pekarnicke ,kolacik je vyborny,ale mne okraje uplne scerneli musela som ich orezat,moze mi niekto povedat preco?Ty mas krasny zlty a moj bol tmavy.
jozka2
Inac s tymi jablckami cesto je vynikajuce,rano si dam krajec na 16 second do mikrovl.a je ako by bol prave upeceny,pravdepodobne necham ho piect v rure.
ancicka
ja mám na pekárničke stupne farby,I,II,III.a ja pečiem na I.koláče a chlebík na II.Asi treba vyskúšať.
garanco
Upiekla som ho na raňajky, koláč bol chutný, šťavnatý.
Pridala som aj za hrsť sekaných orechov - výborný recept!
jozka2
Odporucam kazdemu tento vyborny kolacik hlavne teraz na Vianoce,ak nepeciete vianocku tak tento kolacik je ako stvoreny a ovela lepsie cesto ako vioanockove,ako som pisala aj na2-4 den trochu ohriat/15-16'/v mikrov.a je ako paperie.Ja ho budem urcite piect,ale v rure.
zidula
pekarnicku mam tiez,vyskusam,uz sa nan tesim
zidula
pekarnicku mam tiez,vyskusam,uz sa nan tesim
smejkad
ja mam na tento kolacik asi smolu :-(
prvy raz mi vykysol von, neskoro som zistila, pripalilo sa na spiraly a kade tade-no co budem hovorit, sodoma gomora
dnes ho robim druhy raz, ubrala som vsetkeho a zas som pri peceni citila smrad-opieral sa hore, musela som otvorit a zrazit ho , ale tym padom teplota padla atd atd atd
mam rozohriatu ruru, tak ho asi na chvilu supnem dnu, ale vyzera to tak, ze pekarnicka ostane na miesenie a lekvare a piest sa bude uz len v rure :-(
mrzi ma to, lebo som sa tesila, ze usetrim energiu a kolacik vyzera velmi lakavo, ale co uz , aj horsie veci sa stavaju :-)
smejkad
co je prepecene, chuti vynikajuco, zvyskom nakrmime kacky :-)
ancicka
Mne sa to stalo pri tomto varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovy-bochnik-na-ranajky-f...
som ho piekla asi tretí krát,tak isto mi vykysol.ja ked som zbadala,že je už až po sklo/ja mám ETU/,tak som ho pritlačila a tým pádom klesol a dopekol sa v pohode.
Neviem čím to je,alebo droždím,alebo múkou.
Skús používať sušené droždie,1 čl na 1/2 kg múky.Mne sa aj to osvedčilo.Treba skúšať a nevzdávať to.Ja zo začiatku tak isto som neraz ked sa mi nepodarila,tak to išlo prasiatkam do pomij,alebo hydine.Horšie je to pre tých ked to nemajú komu dať zužitkovať.
jozka2
no nenapisala som vykysol az hore,pekarnicku nemozem otvorit ked sa uz pecie a tak vrch doslova a do pismena ostal neupeceny,skusim este raz,boky mi ale ohoreli ak to dopadne znovu zle budem ho piect v rure,inac je vybornyyyy.
zlaticka
No tak koláčik je vynikajúci teraz som ho dopiekla už sme si aj odkrojili a fakt je úúúžasný mäkučký júúj som rada že si ho tu pridala :)
jozka2
Lepsie cesto na takyto kolacik som nejedla,znovu musim napisat,ze je uzasny.
aleana
ja si myslím že preto tak veľmi kysne že tam ide pol kocky droždia...keď pečiem chlieb v DP, dávam na 500 g múky len štvrť kocky droždia.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha