Foto: enerrgizer
...májová bryndza, tento perfektný recept a aj tento spôsob pečenia kuracinky ma dnes inšpirovali... ďakujem :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
...preštudoval som recepty na vareche, spravil som kulinársky prieskum v mrazničke a chladničke, dohodol som sa s cholesterolom a potom to všetko začalo. Očistené zemiaky som nakrájal na kolieska, ale môžu sa aj ináč, aj tak ich potom popučíme. Do vymasteného pekáča som ich odložil a posolil...
-
2
...z májovej bryndze (dobrá je aj Feta), údenej mletej papriky a sušených paprikových lupienkov som spravil pomazánkovú nátierku, ale kto chce, môže aj nátierkovú pomazánku :-)... ja som tej papriky dal nejak veľa, tak keď to budete náhodou niekedy pripravovať, dajte menej ako je na fotke...
-
3
...kuracie vykostené stehná bez kože som očistil a natrel bryndzovou zmesou. Zroloval som a naukladal na zemiaky...
-
4
...posypal som mäso strúhankou, na vrch som naukladal plátky masla a šup s tým do rúry...asi na 70 minút a 180°C ... ničím som nepodlieval, ani som to nezakryl, posledných pár minút som pustil gril s ventilátorom...
-
5
...upečené mäsko som odložil do tepla, do zemiakov som pridal bryndzu čo mi ostala a potom som s nimi dohol, poslúchli a popučili sa samé :-)... podával som len tak, na tanieri... dobrú chuť
a masla tam mám asi len 50g, tie plátky sú tenučké, takže ak to rozpočítaš na porcie, je to vlastne až zdravé :-)))