Makovo-jabĺčková torta so škoricou

alicina - fotkaalicina, 13. februára 2012
Makovo-jabĺčková torta so škoricou
Foto: alicina

Skvelý a rýchly dezertík na každý deň... :-)

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 PL voda
1 bal
1 bal
200 g
 štipka
50 g
50 g
1 ks
2 ks postrúhané
0,5 dcl
0,5 dcl
Krém:
400 g
125 g
1 PL
1 pohár, domáci
1 ks




Postup

  1. 1

    Tortovú formu (24 cm) si vymastíme maslom a vysypeme múkou. V miske vyšľaháme celé vajcia s horúcou vodou, škoricovým a vanilkovým cukrom. Šľaháme dovtedy, kým nám nevznikne krásne nadýchaná pena.

    Makovo-jabĺčková torta so škoricou - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame múku s Master-mixom. Master-mix je zmes na znižovanie obsahu uhlohydrátov a používa sa v pomere 50:50 s akoukoľvek múkou. Ak ho nepoužijete, nahraďte ho jednoducho rovnakým množstvom múky (teda v recepte použijete 100g múky). Pridáme ostatné sypké suroviny: prášok do pečiva, makovú náplň, štipku soli. Nakoľko maková náplň obsahuje 25% cukru, už som ďalší cukor nepridávala.

    Makovo-jabĺčková torta so škoricou - obrázok 2
  3. 3

    Sypké suroviny pridáme k vyšľahanej mase spolu s olejom, vodou a nastrúhanými jabĺčkami. Všetko dobre premiešame a vylejeme do pripravenej formy.

    Makovo-jabĺčková torta so škoricou - obrázok 3
  4. 4

    Asi nejako takto... dáme piecť do vyhriatej rúry (teplovzdušný ohrev) na cca 30 minút. Či je koláčik už upečený vyskúšame jednoducho pomocou špajle. Pozor však aby neprihorel. :-) Necháme poriadne vychladnúť.

    Makovo-jabĺčková torta so škoricou - obrázok 4
  5. 5

    Aby bola tortička v reze krajšia, zrežeme vrch korpusu, a tým ho pekne zarovnáme. Nakrájame si zavárané jabĺčka prípadne iné ovocie a rozvrstvíme ho rovnomerne na makový korpus.

    Makovo-jabĺčková torta so škoricou - obrázok 5
  6. 6

    V miske zmiešame kyslú smotanu, sladidlo a biely jogurt. Stužovač si pripravíme poďľa návodu: v druhej miske v 1 dcl vlažnej vody asi minútu šľaháme stužovač a pridáme smotanu s jogurtom. Všetko poriadne prešľaháme, pracujeme pomerne rýchlo, lebo stužovač rýcho tuhne. Zmes vylejeme na korpus a dáme vychladiť do chladničky aspoň na 2 hodinky.

    Makovo-jabĺčková torta so škoricou - obrázok 6
  7. 7

    Opatrne vyklopíme z formy a posypeme škoricou.

    Makovo-jabĺčková torta so škoricou - obrázok 7
  8. 8

    A už len ochutnať... DOBRÚ CHUŤ!!!

    Makovo-jabĺčková torta so škoricou - obrázok 8

Diskusia k receptu

bejgi
k tomuto niet čo dodať len mňaaaam...už je uložená :)
marijanka712
paráda krásná tortička - ukaldám si di kk - dalo by sa ozdobiť aj s čokoládou, alebo kakaom , kto nemôže škoricu ako môj manžel
merylas
Vypadá opravdu moc hezky. Taky dost využívám jablka, máme svoje ze zahrádky. Jen neznám to sladidlo-podle názvu mi nic neříká. Máme tady u nás ale jiné, v kterých se trošku orientuju, nedávno jsem si koupila přírodní ze Stévie.
ola111
Pekná torta,aj ten krém dobre vyzerá...
tinca
vyzerá super, dala si mi inšpiráciu, mám dobrý recept na makový chlebík, ktorý sa robí len s polevou:)
alicina
Ďakujem za komentíky. Dúfam, že bude chutiť aj vám. :-)
vimar
kde sa dajú kúpiť tie Master - ingrediencie?
evanaaa
@alicina , stužovač, to je ten želatínový, čo sa tu už viackrát spomínal? Ako sa volá, nie je od Dr. Oetker? Mala by som sa naň niekde podívať.
evanaaa
Chcela som pridať - makové má rád môj muž, a aj ten krém máš krásny, vysoký, dávam do KK.
alicina
Áno, želatínový stužovač za studena, Dr. Oetker.
reset1
Nie je to žiaden zázrak, čítajte etikety ľudia. Kúpte si 0,5 kg sojovej múky za 0,85 €, 0,5 kg klasicej múky 0,45/2 = 0,225€ a máte 1 kg "zázračnej" update múky za 1,075€. Trenčín je zrušený, lebo nie je dopyt a produkty sú predražené. Penam chlieb diabetický stojí 0,89€, tresca od firmy Ryba je sladená sucralozou a je oveľa lacnejšia ako upadate. Umelé sladildlá sú tiež inde lacenjšie ako v update. Nemáte problém sa takto stravovať a oveľa lacnejšie. Bežná horčica obsahuje menej KJ ako Update v predajni, taktiež kečup. Je to ho dosť na trhu zdravej výživy,a hlavne lacnejšie, netreba sa orientovať len na jednu značku.
niqushqua99
Koláčik vyšiel skvele, aj keď som dala menej maku, aj tak bol skvelý. Ďakujem za recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia