Foto: alicina
Skvelý a rýchly dezertík na každý deň... :-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
4 PL voda |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
200 g |
|
štipka |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
2 ks postrúhané |
|
0,5 dcl |
|
0,5 dcl |
|
Krém: | |
400 g |
|
125 g |
|
1 PL |
|
1 pohár, domáci |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Tortovú formu (24 cm) si vymastíme maslom a vysypeme múkou. V miske vyšľaháme celé vajcia s horúcou vodou, škoricovým a vanilkovým cukrom. Šľaháme dovtedy, kým nám nevznikne krásne nadýchaná pena.
-
2
Zmiešame múku s Master-mixom. Master-mix je zmes na znižovanie obsahu uhlohydrátov a používa sa v pomere 50:50 s akoukoľvek múkou. Ak ho nepoužijete, nahraďte ho jednoducho rovnakým množstvom múky (teda v recepte použijete 100g múky). Pridáme ostatné sypké suroviny: prášok do pečiva, makovú náplň, štipku soli. Nakoľko maková náplň obsahuje 25% cukru, už som ďalší cukor nepridávala.
-
3
Sypké suroviny pridáme k vyšľahanej mase spolu s olejom, vodou a nastrúhanými jabĺčkami. Všetko dobre premiešame a vylejeme do pripravenej formy.
-
4
Asi nejako takto... dáme piecť do vyhriatej rúry (teplovzdušný ohrev) na cca 30 minút. Či je koláčik už upečený vyskúšame jednoducho pomocou špajle. Pozor však aby neprihorel. :-) Necháme poriadne vychladnúť.
-
5
Aby bola tortička v reze krajšia, zrežeme vrch korpusu, a tým ho pekne zarovnáme. Nakrájame si zavárané jabĺčka prípadne iné ovocie a rozvrstvíme ho rovnomerne na makový korpus.
-
6
V miske zmiešame kyslú smotanu, sladidlo a biely jogurt. Stužovač si pripravíme poďľa návodu: v druhej miske v 1 dcl vlažnej vody asi minútu šľaháme stužovač a pridáme smotanu s jogurtom. Všetko poriadne prešľaháme, pracujeme pomerne rýchlo, lebo stužovač rýcho tuhne. Zmes vylejeme na korpus a dáme vychladiť do chladničky aspoň na 2 hodinky.
-
7
Opatrne vyklopíme z formy a posypeme škoricou.
-
8
A už len ochutnať... DOBRÚ CHUŤ!!!
sú tam všetky predajne