Cviklový šalát
Cviklový šalát

Cviklový šalát fotorecept

afataga - fotkaafataga, 4. februára 2018
Cviklový šalát (fotorecept)
Foto: afataga

Inšpirácia @Kecemis. U nás príloha k mäsu, ale asi sa dá jesť aj sám.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
5 ks
1 stredne veľký ks
5 ks (uvarené natvrdo)
5 listov
1/2 ks
1 PL
podľa chuti
200 ml
2 PL (ak chcete)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarenú cviklu a všetko, čo sa dá krájať, som pokrájala, cibuľu a kapiu nevidno, je na spodku.

    Cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som soľ, korenie a smotanu, alebo sa dá použiť majonéza, premiešala, bolo to dosť husté, tak som dala trošku vody z uhoriek, ochutnala a ešte raz posolila. Treba nechať odležať v chladničke min. 1 hod.

    Cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Vies, vzhladom na urcite okolnosti, som sa rozhodol chodievat na varechu len do piatej pm. A teraz rano zistujem, ze je to vlastne ale uplne jedno. Tak ci tak to vo mne evokuje pavlova. Zvlast ked to vyzera a urcite chuti dobre. Uz sa neviem dockat cesty domov. Mam po ceste zopar potravinovych obchodov takze to ma trosku upokojuje. Ale aj tak neviem ako to do tej 5pm vydrzim. No bude to tvrda skuska.
Bezvadný salátek - jako pro mě stvořený! A jak píše Montík, spolu s masíčkem - nemá to chybu! Díky za bezva receptík, fotogenické dílo, jsi šikulka!!
Teraz som ho dokončila a ochutnala. Je výborný... Odporúčam aj pre nemilovníkov cvikly. Ani ju tam veľmi necítiť. Môj šalát počká do príchodu jedlíkov. Určite bude chutiť všetkým.
Nerobila som ho posledný krát. @Afataga - ďakujem za recept.
@Afataga - ja nepíšem, že ju necítiť vôbec, ale že ju nie veľmi cítiť. U mňa možno tým, že ja som ju nastrúhala na veľkých očkách, aj uhorky. Mám totiž jedného stravníka, ktorý má momentálne problém so žúvaním.
Teraz už jedli všetci - chválili. A mám robiť aj na budúce. Takže ešte raz díky. Príjemný večer.
máme radi cviklové šalátiky na hocijaký spôsob - veď sú ružové a preto si ich dcérky obľúbili ešte ako malé :) pre milovníkov mäsa odporúčam dať do základnej cibuľovocviklovouhorkovej zmesi hvarené mäsko z kuriatka, morky, sliepky či perličky a pojedať s pečivkom. aj tento nám včera chutil, len sme nedali kapustu a kapiu, lež kyslé jablko a lyžicu horčice. mäsko voru nemuselo byť, veď boli vajíčka… určite urobíme častejšie ako studenú večeru.
@Jamarlen (10.2.2018 07:54)

Tak to som rada, ze vam chutil, jablko veru aj mna napadlo, dam nabuduce, ale ja nemam rada salaty, v ktorych je maso uz zakomponovane, radsej takto vedla, kazdy mame ine chute a tak je to v poriadku.

Pridaj komentár k receptu: