Foto: garanco
Receptov na úpravu morčacích stehien je tu dosť, no, zdá sa mi, že takýto tu nie je. Recept mám už veľmi dávno, je Zobraziť celý popisReceptov na úpravu morčacích stehien je tu dosť, no, zdá sa mi, že takýto tu nie je. Recept mám už veľmi dávno, je vystrihnutý z nejakých novín (zachovalo sa len číslo strany- 58). Ak sa jeho autor spozná, vopred sa mu ospravedlňujem za zverejnenie.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Stehná umyjeme, pozdĺž ich rozrežeme a vyberieme kosť a šľachy (v jednom som narátala asi 9 šliach)
-
2
Mäso natrieme citrónovou šťavou a dáme do pekáča - najlepšie s nepriľnavým dnom.
-
3
V malej nádobke necháme krátko prevrieť marinádu z ocotu, horčice , worcesterskej omáčky, soli, cukru, kari- korenia, nadrobno pokrájanej cibule a cesnaku,
-
4
zmes nanesieme na mäso, zakryjeme a necháme odstáť, najlepšie cez noc, alebo aspoň 1 hodinu.
-
5
V tej istej nádobe dáme mäso piecť. Pred pečením pokvapkáme stehná olejom a pekáč prikryjeme. Pečieme 45-50 minút pri 180 st. Upečené krájame na plátky ( tieto stehná boli veľké, jedno malo až 500g, tak som ich pokrájala), alebo podávame vcelku. Ako prílohu som dala ryžu so zeleným hráškom.
Ďakujem za pochvaly:-))