Diétne ryžové rezance s makom a tvarohom

tanya5 - fotkatanya5, 21. januára 2015
Diétne ryžové rezance s makom a tvarohom
Foto: tanya5

Tento recept je velmi diétny a tiež veľmi zdravý, najlepšie si ho pripraviť na obed. Pre všetkých milovníkov zdravej stravy. V mojich receptoch sa Zobraziť celý popisTento recept je velmi diétny a tiež veľmi zdravý, najlepšie si ho pripraviť na obed. Pre všetkých milovníkov zdravej stravy. V mojich receptoch sa budem snažit používať co najmenej oleja a lepku ;-)

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

80 g
15 g
1/2 PL
50 - 60 g
10 g




Postup

  1. 1

    Do vriacej vody dáme variť rezance precedíme, pridáme tvaroh smiešaný spolu s jogurtom posypeme makom a navrch trochu kokosového oleja , môžeme pridať cukor alebo iné sladidlo , ja nepridávama nič :-) dobrú chut

Diskusia k receptu

elalea
....@tanya5.... toto je vtip,alebo daka recesia?;)..."nudle" maju v CZ....o tom kokosovom oleji by sa dalo tiez debatovat.....a celkova gramaz jedla tiez nic moc...;).ale ked ti to chuti,nenechaj sa odradit....;-).
evanaaa
Ryžové rezance má rád môj muž a už ich používam aj do polievok ( tie tenké) aj ako prílohu k rôznym jedlám. Nedávno chcel makové slíže - rezance, ktoré nemal niekoľko rokov, tak mu ich chcem spraviť, a ver, že som rozmýšľala, aké by boli ryžové, možno vyskúšam, ale len s makom, nebudem miešať do nich tvaroh, aj keď aj tie tvarohové by asi zjedol nasladko. Použijem sladidlo miesto cukru.
tanya5
beriem vase nazory, je to chutne a zdrave a nekaloricke
martamm
@elalea , to nie je vtip, podľa mňa je to normálny recept pre človeka, ktorý sa chce zdravo stravovať a čo sa týka množstva, postačuje. To len u nás je všeobecne zvyk konzumovať nadmerné porcie, ani sa nedivím, potom, že každý druhý človek je obézny
slavkabis
podľa mňa slovo NUDLE by sa nemalo v recepte napísať. nič v zlom, ale nemáme slovenský výraz?
1x radox1
elalea
...@matramm... ved ja nic....;-)...napisal som,ze "komu to chuti,nech to papa....";)....a dalej tomu nechavam volny priebeh,nebudem to komentovat dalej,proste som z tych,ktorym ten rcpt nesadol...;-)...a to je vsetko...;-D
elalea
....@martamm... inak o tom chudnuti.....za poslednych 17 mesiacov(pocitam si to od narodenia mladsej dcery),som dal "dole" 26kg....;-)....a jem to,co mam raaad...;-),vazne!
tanya5
ospravedlnujem sa za slovo nudle, rezance som kupila v ceskej republike a od vtedy nejak tomu hovorim nudle, pekny zvysok dna prajem ;-)
tanya5
evanaaa ryzove rezance mozno cloveka az tak nezasitia a nie kazdemu mozu byt po chuti, no mne osobne velmi chutia a tvaroh mozete pridat hoci jaky aj ochuteny ;-)
jozka2
Za tento recept mas odo mna velkych 5*****.Ta nedovera k nim je len u ludi ktori o nich nemaju ponatia.Su fantasticke v roznej podobe ci ako spiralky ziti,spagetti,cinske rezance atd.Daju sa urobit aj velke porcie kto potrebuje,ale naco,ked k nim je aj salat ci cokolvek.Su ovela zdtravsie,lebo muka je miesana s Quinoa,fazulovou amarantovou,buckweatovou atd.vobec nenaduvaju a su lahko stravitelne a hlavne ovela zdravsie.Nie je problem ich vyrobit za lacnejsie aj doma ak sa k nim pridaju vajecne bielky a psyllium,ktore posobi ako lepidlo aj pri kysnuti.
pipnat
ja sa stravujem podobne, takže ti fandím a budem sa tu asi opakovať, ale ja kokosový olej milujem, či už v strave alebo ako kozmetiku (tvár, telový olej:)
1x tanya5
timotejka
RYZOVE REZANCE SU CHUTNE A SU ZDRAVSIA VERZIA NASICH SLOVENKSYCH RAZANCOV.. ESTE SOM ICH NA SLADKO NESKUSALA,ALE ISTO VYSKUSAM. ZNIE TO AKO DOBRY NAPAD...A URCIATE BY SOM TO NEKRITIZOVALA..NA SK LUDIA NIESU NAUCENY NA INU KUCHYNU AKO NA SLOVENSKU A PRETO OHRNAJU NOSOM..MODERNA KUCHYNA JE O TOM,ZE TREBA SKUSAT..NOVE CHUTE,NOVE VARIACIE RECEPTOV..
1x tanya5
frezia68
Varievam bez tvarohu(alergia ),ale pridávam štedro mak a sú chutné :-)
jozka2
Timotejka,vyskusaj aj na sladko.Zvysili mu spiralky od vcera,tak dnes som si z nich urobila vyborne ranajky na sladko,posypane makom a k tomu kakao.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia