Foto: mysiacik
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Zo surovín na cesto si vypracujeme hladké nelepivé cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť aspoň hodinku.
- 2
Keď máme cesto vykysnuté, umyté a usušené zaváraninové poháre s objemom 7 dcl si natrieme zvonka olejom. Cesto si vyklopíme na pomúčenú dosku a postupne si nožom odkrajujeme kusy z cesta a naťahujeme ho na dlhšie pásy, ktoré pomaly namotávame na pohár, ak sa nám aj odtrhne, vôbec nevadí, jednoducho napojíme ďalší. Takto si omoceme všetky poháre. Keď máme hotovo, vo väčšej miske, do ktorej sa nám zmestia aj poháre, vysypeme asi 4 balíčky škoricového cukru, 4 balíčky vanilkového a dve lyžičky škorice, premiešame.
- 3
Cesto na pohároch natrieme olejom a zo všetkých strán ho obalíme posýpkou v miske tak, že môžeme poháre aj troška popritláčať. Takto hotové omotané poháre postavíme na plech a šup do rúry, pečieme asi na 170 až 180 stupňoch radšej troška dlhšie, aby sme nemali cesto surové..pribl 20 až 25 min., ale radšej sledujte. Ak je hotové, vytiahneme a ešte za tepla sťahujeme z pohárov, nakoniec ešte posypeme škoricovou zmesou a práškovým cukrom, uvaríme kávičku a môžme maškrtiť :D samozrejme, kto má rád trdelníky inej chuti, može si ich pripraviť s mletými orechmi, kokosom a pod.
Tiež trdelníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ano ano postavit hore dnom :D a dakujem moooc, dufam, ze sa podaria :D
Aaa nie hore dnooom..klasicky na stojaka
aj tvoj spôsob sa mi veľmi páči :-)
varecha.pravda.sk/recepty/trdelnik-skoro-uplne-skalicky/3...
Dakujeem si zlataa
Vobec mi sem.nepridalo vsetko co som napisala...totiz aj ja robievam z klasickeho cesta kysnuteho..toto som chcela skusit hlavne pre moje deti
Dakujem velmi velmi peknee :D