Filety zo pstruha dúhového so zeleninou

Katarína Medveďová – Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 11. mája 2022
Filety zo pstruha dúhového so zeleninou
Foto: Katarína Medveďová – Ovečková
4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

2 filety
2 PL
(alebo farebné)




Postup

  1. 1

    Filety najskôr jemne prstami prekontrolujeme, či už nemajú žiadne kosti. V prípade, že ešte nájdeme, vyberieme ich pinzetou na ryby alebo potravinárskou dlhou pinzetou. Ide to veľmi dobre a ľahko.

  2. 2

    Filety dôkladne zbavené kostí nakrájame na väčšie kúsky a jemne osolíme a okoreníme. Opečieme ich na panvici na rozpálenom oleji najskôr na strane, kde je koža. Potom opatrne otočíme a pečieme ešte pár minút, ale už len na slabom plameni alebo stupni. Keď je už ryba kožou hore, dopečie sa aj na slabom plameni.

  3. 3

    Hotové filety pokvapkáme citrónovou šťavou, dozdobíme nakrájaným pórom a bylinkami. Podávame so šalátom alebo s čerstvou zeleninou ochutenou olivovým olejom a soľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia