Filety zo pstruha dúhového so zeleninou
Katarína Medveďová – Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 11. mája 2022
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 11. mája 2022
Foto: Katarína Medveďová – Ovečková
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Filety najskôr jemne prstami prekontrolujeme, či už nemajú žiadne kosti. V prípade, že ešte nájdeme, vyberieme ich pinzetou na ryby alebo potravinárskou dlhou pinzetou. Ide to veľmi dobre a ľahko.
- 2
Filety dôkladne zbavené kostí nakrájame na väčšie kúsky a jemne osolíme a okoreníme. Opečieme ich na panvici na rozpálenom oleji najskôr na strane, kde je koža. Potom opatrne otočíme a pečieme ešte pár minút, ale už len na slabom plameni alebo stupni. Keď je už ryba kožou hore, dopečie sa aj na slabom plameni.
- 3
Hotové filety pokvapkáme citrónovou šťavou, dozdobíme nakrájaným pórom a bylinkami. Podávame so šalátom alebo s čerstvou zeleninou ochutenou olivovým olejom a soľou.
Tiež pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu