Kuracie prsia so špargľou a holandskou omáčkou
šéfkuchár spoločnosti Metro, 26. júna 2011
Foto: archív Vojtecha Artza
Postup
-
1
Kuracie prsia očistíme, osolíme a opečieme kožou dole dozlata. Opečieme zo všetkých strán a potom dopečieme v rúre maximálne na 150 °C. Holandská omáčka: Žĺtky s citrónovou šťavou za neustáleho prešľahávania zahrievame v malom kastróliku.
- 2
Akonáhle sa začne zľahka odparovať, začneme postupne pridávať na malé kocky nakrájané maslo, až kým všetko maslo nezašľaháme. Hotovú omáčku osolíme a okoreníme. Špargľu očistíme a uvaríme v zeleninovom vývare s kúskom masla alebo na pare maximálne 3-4 minúty.
- 3
Náš tip: Špargľa, ktorú pestovali už starí Egypťania a Rimania, sa do Európy dostala cez Holandsko okolo toku 1800 a jej pestovanie sa rýchlo rozšírilo. Pôvodne sa používal ako liečivá rastlina. Zelená špargľa má výrazne zeleninovú chuť a viac vitamínu C, ale bielená špargľa je jemnejšia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu