Kuracie prsia so špargľou a holandskou omáčkou

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 26. júna 2011
Kuracie prsia so špargľou a holandskou omáčkou
Foto: archív Vojtecha Artza

Suroviny

880 g
360 g
360 g
4 ks
1 ks
160 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistíme, osolíme a opečieme kožou dole dozlata. Opečieme zo všetkých strán a potom dopečieme v rúre maximálne na 150 °C. Holandská omáčka: Žĺtky s citrónovou šťavou za neustáleho prešľahávania zahrievame v malom kastróliku.

  2. 2

    Akonáhle sa začne zľahka odparovať, začneme postupne pridávať na malé kocky nakrájané maslo, až kým všetko maslo nezašľaháme. Hotovú omáčku osolíme a okoreníme. Špargľu očistíme a uvaríme v zeleninovom vývare s kúskom masla alebo na pare maximálne 3-4 minúty.

  3. 3

    Náš tip: Špargľa, ktorú pestovali už starí Egypťania a Rimania, sa do Európy dostala cez Holandsko okolo toku 1800 a jej pestovanie sa rýchlo rozšírilo. Pôvodne sa používal ako liečivá rastlina. Zelená špargľa má výrazne zeleninovú chuť a viac vitamínu C, ale bielená špargľa je jemnejšia.

Diskusia k receptu

moli
Kuracie prsia....? :o) Až na to že na obrázku je kráááásne stehienko, no ja som sa aj tak rozhodla dnes variť na obed túto bombu, s kuracími prsíčkami :o) Mňam :o)