Predvianočný bravčový guláš

notak - fotkanotak, 26. novembra 2012

Mám rád akcie typu Vianočné trhy. Milujem tu atmosféru a hneď dostávam inšpiráciu, čo a ako urobiť. Natrafil som tam totiž na jedného udenára. Zobraziť celý popisMám rád akcie typu Vianočné trhy. Milujem tu atmosféru a hneď dostávam inšpiráciu, čo a ako urobiť. Natrafil som tam totiž na jedného udenára. Popri mangalici ktorú obľubujem, tam mal na koštovku viacero veci. Ale klobáska s názvom Chiles klobáska, ma vynikajúcu pikantnú chuť. Ono, treba si trošku počkať kým, všetko to čo obsahuje sa rozpustí na jazyku a začneme cítiť to lahodné chuťové fluidum. Tak pustime sa do varenia aby sme vedeli či v kapustnici bude naozaj dobra. Gulaš navarený. Bude :)

4
porcie
30 minút
príprava
300 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
6 ks
20 dkg
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Nakrájame na kocky mäso, dáme na olej dobre osmahnuť. Mäso vyberieme a dáme stranou. Pridáme nakrájanu na drobno cibuľu a osmahneme do zlatova. Na jemnom ohni, pridáme červenú papriku, soľ a koreniny. Dobre premiešame aby chytilo farbu.

  2. 2

    Keď máme základ urobený, vložíme dobre osmahnuté mäso a pridáme bravčovú kožu. Kto má rad kožu zo slaniny tak nakrájať na menšie kocky, kto nie nechajte dva tri platky, potom vyberiete po varení. Kožu dávame preto aby sme znej vydolovali želatinu a gulaš mal fajnovešiu chuť. Ďalej pridáme klobásky.

  3. 3

    Dobre premiešame pridáme vodu za dva palce nad obsahom. Prudko zovrieme a necháme na jemnom ohni za občasného premiešania obsahu päť hodín variť. Keď je dovarené, tak každý podľa svojej chuti. Chlieb, ryža, zemiaky alebo knedliky.

  4. 4

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jozka2
ked tam das klobasu varit na 5 hodin aka vlastne je ta klobasa,6 ks myslis 6 nozicky/kusy mozu byt rozne velke/ostatne je tam zaujimave hlavne tie koze pridaju vybornu chut a gleju na tvorbu chrupaviek.Rada by som vedela ci tu klobasu nevyberas skor.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia