Rolovaný sendvič s domácou šunkou a čerstvým špenátom

Karol Sklenár
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 6. augusta 2010
Rolovaný sendvič s domácou šunkou a čerstvým špenátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

400 g
160 g (domáca údená)
80 g
80 g
80 g
10 g




Postup

  1. 1

    Z masla, syrokrému a pretlačeného cesnaku vymiešame jemnú a hladkú penu. Pridáme štipku soli a korenia na dochutenie.

  2. 2

    Na pláty sendvičového chleba zľahka natrieme primeranú vrstvu peny a striedavo naukladáme plátky domácej šunky a čerstvého špenátu a pozdĺžne zrolujeme.

  3. 3

    Sendvič môžeme doplniť čerstvým zeleným šalátom, dochutiť limetom a olivovým olejom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Akurát mám pri sebe recepty z dnešnej Pravdy aj s týmto receptom, len neviem, ako pospájam tie pláty z hriankového chleba. alebo rolujem každú zvlášť? To by asi nešlo zrolovať, tak neviem.
mamina2
na tej fotke to vyzera ze to je nejaky dlhy chlebik. ani ja som nedomyslela ako sa to bude rolovat... a vyzera to skvele.
helca103
asi je to celý tmavý sendvič prekrojený po celej dlžke ,len neviem ako sa to tak na tentko dalo nakrájať....žeby nejaký dobrý nôž či krájač?
evanaaa
helca103, myslíš, ako keď sa z dlhého kmeňa stromu pília dosky po dľžke ? inak to neviem prirovnať, možno bude niekto múdrejší.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia