Vianočka mnohých chutí

redakcia - fotkaredakcia, 22. decembra 2009
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
 štipka
100 g
150 g
3 ks
 štipka
 štipka
 hrsť
 hrsť
1 ks
50 g
250 ml
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z prísad pripravíme cesto a necháme ho vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a zapletieme do vianočky.

  2. 2

    Potrieme vyšľahaným vajíčkom.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinu.

Diskusia k receptu

Vymazať
glosterka
Hmmm, tak tento receptík vyzerá lákavo. Určite ho vyskúšam! Potom vám dám vedieť ako sa mi vianočka vydarila. ;-)
Vymazať
glosterka
@Redakcia , zaujímalo by ma však, pri akej teplote by som ju mala piecť... Je to dôležité! Aká má byť správna teplota, aby sa mi vianočka vydarila?
Vymazať
sandratamer
@glosterka , ako vidíš teplota nie je uvedená. Skús preto radšej najskôr pri nižšej teplote 170 a podľa toho ako sa vianočka bude piecť prípadne pridávaj. Závisí tiež od toho, či dáš spodný aj vrchný ohrev, alebo len spodný. Treba to skrátka prispôsobiť rúre, ktorú máš doma a aké s ňou máš skúsenosti. Ja pečiem vianočku maximálne na 180 tke.
Vymazať
glosterka
Milá @sandratamer , veľmi pekne Ti ďakujem za radu. Skúsim to s tou nižšou teplotou a potom po 20-30 minútach pridám na 180°C. Veľmi ma to láka dať si vianočku. :-) Nejedla som ju už 6 rokov! Kupovanú nemôžem, bývalo mi z nej vždy veľmi zle... A táto domáca sa vždy oplatí a vieš čo si do nej dáš. Skúsim z cestíčka spraviť klasickú vianočku = rozdelím si cesto na 9 dielov, spravím šúľočky = najskôr zapletiem 4, potom 3 a nakoniec 2... Je to síce prácne, ale výsledok stojí za to. :-)