Foto: kabanoska
Ďalší odskúšaný recept podľa časopisu Apetit. Padol mi do oka , tak som sa pustila ho vyskúšať. Človek nikdy nevie čo sa toho vykľuje Zobraziť celý popisĎalší odskúšaný recept podľa časopisu Apetit. Padol mi do oka , tak som sa pustila ho vyskúšať. Človek nikdy nevie čo sa toho vykľuje , kým to nevyskúša.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 plechovka (400 g) |
|
75 ml |
|
1 PL |
|
1 l |
|
1/4 l |
|
1 šálka |
|
|
|
4 PL (alebo jogurt) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Pokrájame si baklažán na kocky, cibuľu na hrubšie kocky, cesnak , olivy, vyšľaháme vajce. Do nádoby si dáme mleté mäso /hov., brav., jahň., mix/. Pridáme cibuľu, cesnak, vyšľahané vajce, mätu, štipku muškátového orecha a trocha soli. Vytvarujeme guľky a dáme ich stuhnúť do chladničky .
-
3
Do pekáča nalejeme olej a opečieme guličky zo všetkých strán do zlata. Neviem koľko strán majú, tak asi dookola.
-
4
Opečené guľky odložíme na tanier a opečieme baklažán.Pridáme rajčiny, víno a ocot. Nasypeme oregáno , škoricu, olivy a trochu soli. Privedieme k varu a vrátime guličky do pekáča. Zakryté varíme asi 45 min do zhustnutia. /necháme to odpariť/
-
5
Pri podávaní položíme na vrch taniera kyslú smotanu, alebo grécky jogurt. Ako príloha je doporučený pita chlieb. My sme použili chlebového ježka a výborne sa k tomu hodil.
Diskusia k receptu