Mäsové guľky s olivami fotorecept

kabanoska - bez fotkykabanoska, 9. júla 2013
Mäsové guľky s olivami (fotorecept)
Foto: kabanoska

Ďalší odskúšaný recept podľa časopisu Apetit. Padol mi do oka , tak som sa pustila ho vyskúšať. Človek nikdy nevie čo sa toho vykľuje Zobraziť celý popisĎalší odskúšaný recept podľa časopisu Apetit. Padol mi do oka , tak som sa pustila ho vyskúšať. Človek nikdy nevie čo sa toho vykľuje , kým to nevyskúša.

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 strúčik
1 ks
1 PL
3 PL
1 ks
1 plechovka (400 g)
75 ml
1 PL
1 l
1/4 l
1 šálka
4 PL (alebo jogurt)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Mäsové guľky s olivami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájame si baklažán na kocky, cibuľu na hrubšie kocky, cesnak , olivy, vyšľaháme vajce. Do nádoby si dáme mleté mäso /hov., brav., jahň., mix/. Pridáme cibuľu, cesnak, vyšľahané vajce, mätu, štipku muškátového orecha a trocha soli. Vytvarujeme guľky a dáme ich stuhnúť do chladničky .

    Mäsové guľky s olivami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pekáča nalejeme olej a opečieme guličky zo všetkých strán do zlata. Neviem koľko strán majú, tak asi dookola.

    Mäsové guľky s olivami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečené guľky odložíme na tanier a opečieme baklažán.Pridáme rajčiny, víno a ocot. Nasypeme oregáno , škoricu, olivy a trochu soli. Privedieme k varu a vrátime guličky do pekáča. Zakryté varíme asi 45 min do zhustnutia. /necháme to odpariť/

    Mäsové guľky s olivami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pri podávaní položíme na vrch taniera kyslú smotanu, alebo grécky jogurt. Ako príloha je doporučený pita chlieb. My sme použili chlebového ježka a výborne sa k tomu hodil.

Diskusia k receptu

mracik9
No,môže to byť veľmi zaujímavá chuť,stojí to za vyskúšanie :))
mariamka
no to si zobrala fofrem @kabanoska :) ledva som stihala :) ale resume paradne,, chute postup vsetko vychytane ,, ulozim si to :)
lusinkab
Dalsi do zbierky gulkovych :-) s tym mletym masom sa da fakt pekne carovat.
afataga
to je asi fakt akysi dobry casopis, pekne si to pogulkala, vyzera to vynikajuco
2michal
Úvodné foto k rcp je odpudzujúce. Jedlo vôbec nevyzerá chutne, skôr by som povedal: kvalita zodpovedajúca vývarovne pre bezdomovcov na hlavnej železničnej stanice Brno. Ďakujem za "nezávislé" komentáre ostatných diskutujúcich.
1x kakao
root
Radšej nepoviem, čo mi to úvodné foto pripomenulo, nie je to nič pekné.