Kakaovo-čerešňový koláč fotorecept
Foto: tejaja
Niekedy stačí maličkosť. Obaliť ovocie namiesto v múke v kokose a koláč dostane úplne novú dimenziu.
1 plech (32x40 cm)
porcia
porcia
20 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s vodou, olejom a cukrom. Pridáme múku s práškom so pečiva.
-
2
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do cesta.
-
3
Nakoniec pomaly primiešame kakao a hrozienka.
-
4
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
-
5
Vykôstkované čerešne obalíme v kokose a poukladáme na cesto.
-
6
Pečieme v rúre na 180 °C asi 35-40 minút.
- 7
Koláč pred podávaním pocukrujeme.
Tiež Čerešňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
Diskusia k receptu