Pikantné hovädzie s lávou

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 28. júla 2011

Je to recept pre oči. Výsledok by mal byť imitáciou sopky z ktorej vyteká červená pikantná láva. Nič zložité, pohrajte sa so servírovaním a Zobraziť celý popisJe to recept pre oči. Výsledok by mal byť imitáciou sopky z ktorej vyteká červená pikantná láva. Nič zložité, pohrajte sa so servírovaním a úspech je zaručený. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, nemal som po ruke okrem mobilu nič lepšie.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg zo stehna
4 ks
4 porcie
4 porcie
2 ač 3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Z hovädzích, na tenko naklepaných rezňov, si vykrojíme lichobežník a obalíme ním jablko zbavené jadierok. Pomôžeme si špajdľami.

    Pikantné hovädzie s lávou - obrázok 1
  2. 2

    Posolíme, pokoreníme a sprudka opečieme z každej strany. Vyberieme a vo výpeku speníme cibuľu. Vrátime rezne, pridáme polovicou olúpaných paradajok, čili papričky a dusíme do mäkka spolu s odrezkami rezňov – cca. 30 až 40 min. Ja to dusím v tlakovom hrnci.

    Pikantné hovädzie s lávou - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si zeleninu. Každému čo je milé.

    Pikantné hovädzie s lávou - obrázok 3
  4. 4

    Zvolenú zeleninu posolíme, pridáme bylinky a uvaríme v pare, prípadne udusíme – je to na vás. Zároveň si uvaríme ryžu.

    Pikantné hovädzie s lávou - obrázok 4
  5. 5

    Z udusených rezňov sa jablko vyvarí, ale tvar „sopky“ zostane. Mäso vyberieme, pridáme do výpeku druhú polovicu paradajok, povaríme, rozmixujeme a dochutíme. Mali by sme dosiahnuť hustú, sladkastú, pikantnú do červena sfarbenú omáčku. Ak je riedka zahustite solamylom. No a môžeme servírovať. Usporiadame na tanieri zeleninu. „Sopku“ naplníme ryžou a opatrne lejeme na ňu omáčku tak aby sme dosiahli požadovaný efekt. Mne sa to až tak nepodarilo. Verím , že vám áno.

Diskusia k receptu

dorisa
Teraz si mi pripomenul tu panvicu, ja som ju mala...bože, veď ani neviem, kedy som o ňu prišla. To bol hit!!! krásne papaníčko. Oči musia "jesť" ako prvé, keď je jedlo krásne tak aj určite viac chtí.
vierik
Krásny receptík,to musí byť dobrééé...
frezia68
Chuťovo určite dobréééééé a zeleninka podľa chuti,aj oči jedia :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia