Foto: rybarkuchar
Je to recept pre oči. Výsledok by mal byť imitáciou sopky z ktorej vyteká červená pikantná láva. Nič zložité, pohrajte sa so servírovaním a Zobraziť celý popisJe to recept pre oči. Výsledok by mal byť imitáciou sopky z ktorej vyteká červená pikantná láva. Nič zložité, pohrajte sa so servírovaním a úspech je zaručený. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, nemal som po ruke okrem mobilu nič lepšie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z hovädzích, na tenko naklepaných rezňov, si vykrojíme lichobežník a obalíme ním jablko zbavené jadierok. Pomôžeme si špajdľami.
-
2
Posolíme, pokoreníme a sprudka opečieme z každej strany. Vyberieme a vo výpeku speníme cibuľu. Vrátime rezne, pridáme polovicou olúpaných paradajok, čili papričky a dusíme do mäkka spolu s odrezkami rezňov – cca. 30 až 40 min. Ja to dusím v tlakovom hrnci.
-
3
Pripravíme si zeleninu. Každému čo je milé.
-
4
Zvolenú zeleninu posolíme, pridáme bylinky a uvaríme v pare, prípadne udusíme – je to na vás. Zároveň si uvaríme ryžu.
-
5
Z udusených rezňov sa jablko vyvarí, ale tvar „sopky“ zostane. Mäso vyberieme, pridáme do výpeku druhú polovicu paradajok, povaríme, rozmixujeme a dochutíme. Mali by sme dosiahnuť hustú, sladkastú, pikantnú do červena sfarbenú omáčku. Ak je riedka zahustite solamylom. No a môžeme servírovať. Usporiadame na tanieri zeleninu. „Sopku“ naplníme ryžou a opatrne lejeme na ňu omáčku tak aby sme dosiahli požadovaný efekt. Mne sa to až tak nepodarilo. Verím , že vám áno.
Diskusia k receptu