Kuracie kúsky na vínovom krupite

Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 19. mája 2013
Kuracie kúsky na vínovom krupite
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
42 minút
tepelná úprava

Suroviny

40 g
500 g
120 g
80 g
1 strúčik
1 l
100 ml
50 ml
100 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Stehná naklepeme a nakrájame na tenké rezančeky. Osolíme ich, okoreníme a pridáme nasekanú čili papričku. Pokvapkáme červeným vínom, olivovým olejom a premiešame s nasekaným rozmarínom a petržlenovou vňaťou. Necháme v chladničke zakryté fóliou cez noc. Na druhý deň ich upečieme do chrumkava.

  2. 2

    Krupito: Na olivovom oleji orestujeme najemno nasekanú cibuľu, celý strúčik cesnaku, nasypeme krúpy, premiešame, podlejeme bielym vínom a miešame, kým sa víno neodparí. Podlejeme vývarom a za občasného miešania varíme domäkka, podľa potreby dolievame vývar, podobne ako keď pripravujeme talianske rizoto. Pridáme smotanu, maslo, osolíme, okoreníme čerstvým drveným čiernym korením a vmiešame nasekaný stopkový zeler a nastrúhaný parmezán.

  3. 3

    Pri podávaní položíme na krupito opečené kuracie mäso, ozdobíme zeleninovými čipsami, hoblinami parmezánu a čerstvým rozmarínom.

Diskusia k receptu

jamarlen
krupito vyzerá fantasticky, po dlhom čase niečo nové z mojich obľúbených krúp a mohlo by byť aj to mäsko, chvalabohu nie sú to zasa kuracie prsia....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia