Brokolicová polievka s mangoldom a hubami fotorecept
Mangold je zelenina vhodná na rozličné jedlá. Môžeme ho v konečnej fáze varenia pridať do akejkoľvek zeleninovej alebo strukovinovej polievky.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú papriku a premiešame.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Brokolicu rozoberieme na ružičky, huby nakrájame na kúsky a zemiaky na kocky. Všetko pridáme do hrnca k cibuli. Osolíme, zalejeme vodou a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Natrhané listy mangoldu vložíme do polievky a necháme asi 3 minúty povariť.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Odstavíme a môžeme podávať.
 

                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu