
Buraczki s česnekovou omáčkou
Při výběru červené řepy, dbáme na to, aby bulvy byly nepoškozené, jinak nám při...

Nepečené kokosovo-ovsené guľôčky v čokoláde s černicovou omáčkou
Ak hľadáte sladkú a zdravú alternatívu k tradičným sladkým jedlám, tak vyskúšajte tieto jednoduché a chutné guľôčky. Spojenie kokosu, čokolády a ovocia vás príjemne poteší....

Bezlepkové makovky
Aj vy si radi vychutnáte na raňajky čerstvé krehké pečivo? Či slané či sladké, s teplým čajom alebo kávou hneď z rána urobí dobrú náladu....

Vianočný kapor na šampiňónoch
Kapra umyjeme, rozdelíme na porcie, osolíme a polejeme citrónovou šťavou. Potrieme ho grilovacím korením...

Vnútornosti v kapustovom liste
Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom...

Banánovo-hrozienkové muffiny
Tieto muffinky mi zo všetkých receptov, ktoré som vyskúšala, vyšli najkrajšie a boli veľmi chutné....

Sedemhlavý drak
bocik pomelieme, pridame 100 Dg hrubej muky, cesnak, rascu /drvena/, korenie, sol, ...

Zemiakový paprikáš
Slaninu nakrájame na malé kúsky, na miernom ohni ich opečieme, kým nevypustia tuk. Pridáme ...

Kukuričné špagety s pestom
Tieto cestoviny som pripravila svojmu priateľovi, ktorý vyhodnotil, že je to najlepšie pesto aké kedy...

Husací guláš z vnútorností s kapustníkmi a viedenskou cibuľou
Husacie žalúdky, srdce aj pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olúpanú cibuľu nakrájame na...

Zelerová hrianka
Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, ...

Tournedos s maslovou zeleninou
Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...

Lahodná vanilková omáčka
Pre maškrtníkov, ktorí obľubujú lievance, vafle či dukátové buchtičky, je táto omáčka nenahraditeľná...

Rybacia polievka s kyslou kapustou
Rybu očistíme a podusíme v troche osolenej vody. Na masle osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...

Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.

Škoricové lístočky s lekvárom
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, zabalíme ho do folie a necháme v chladničke aspoň hodinu odležať....

Jahodový cheesecake s „aero“ čokoládkou
Nad parou rozpustíme čokoládu, želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame crème fresh s vanilkou v kastróle...

Prekladaný trhací koláč s marcipánom
Tento marcipánový kysnutý koláč sa nekrája, každý kúsok lahodnej dobroty sa pohodlne odlomí.

Pizza vafle
Úžasný nápad ako využiť pizzové cesto inak, než na prípravu klasickej obloženej pizze. Chrumkavé vafle...

Nepečené kokosové mango rezy
Prvýkrát som skúšala kokosové mlieko s kurkumou, preto tá krásna žltá farba. Dostala som orechy...

Gnocchi taliansko-slovenského priateľstva
Uvařím brambory ve slupce, oloupu a ještě teplé nastrouhám, přidám mouku a sůl a vypracuji...

Brokolicová polievka s cviklovými listami
Fantastická polievka z "hrnček var". Rýchla, zdravá, hotová stlačením tlačítka.

Fazuľovica trochu inak
Fazuľu uvaríme v kuchte, alebo deň vopred namočenú v hrnci so soľou, príp. vegetou...

Diplomatické taštičky
Postup prípravy je v podstate porovnatelný s tým, ako ho používal šefkuchar slov. velvyslanectva v nemenovanom...