Tekvicovo-hrušková krémová polievka

mater - bez fotkymater, 23. novembra 2013
8
porcií
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks stredne veľká
1 ks
 0,5 l
1 ks
2 PL
0,5 l




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme zbavíme jadierok a nakrájame na kocky, takisto aj hrušky varíme v hrnci do ktorého sme pridali pol litra vody muškátový oriešok jeden klinček kocku bujónu soľ a korenie. varíme kým tekvica a hrušky nezmäknú cca pol hodinu. potom rozmixujeme prilejeme pol litra mlieka dve lyžice cukru chvílu povaríme a nakoniec pridáme smotanu na šlahanie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia