Hovädzie ragú z rib-eye steaku v batáte

Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 6. júla 2014
Hovädzie ragú z rib-eye steaku v batáte
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
400 g
150 g
200 g
100 ml
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky batáty uvaríme do polomäkka, pozdĺžne prekrojíme, stred vyberieme lyžicou. Osolené, okorenené a nasekaným rozmarínom posypané menšie steaky z hovädzej roštenky dáme na gril spolu so slaninou nakrájanou na plátky a cibuľou narezanou na kolieska.

  2. 2

    Keď je všetko hotové, mäso nakrájame na kocky spolu s cibuľou, slaninu nakrájame na malé rezance. Takto pripravenú zmes premiešame v miske, dochutíme cesnakom a olivovým olejom.

  3. 3

    Batáty tiež ugrilujeme z oboch strán a naplníme zmesou mäsa, cibule a slaniny.

Diskusia k receptu