Slivkový koláč naopak - pečený v remoske
Foto: helena10
Koláč som piekla v hliníkovej remoske, ktorá má už vyše 41 rokov. Koláčiku to na chuti vôbec neubralo. Rúra sa pokazila pri príprave Zobraziť celý popisKoláč som piekla v hliníkovej remoske, ktorá má už vyše 41 rokov. Koláčiku to na chuti vôbec neubralo. Rúra sa pokazila pri príprave dnešného obeda...
Suroviny
Orechové cesto: | |
2 ks |
|
90 g |
|
1 KL |
|
štipka |
|
130 g |
|
7 g |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
60 g mleté |
|
podľa potreby (čerstvé) |
|
Na posypanie koláča: | |
|
Postup
-
1
Hliníkovú okrúhlu misu 22 cm z remosky som zvnútra vystlala papierom na pečenie asi 5 mm pod límec - obrubu misky, na ktorom sa drží vrchnák remosky.
- 2
Najprv celé dno misky husto vyložím čerstvými slivkami nakrájanými na štvrtiny. Moje boli veľmi veľké.
- 3
Na cesto vyšľahám celé vajcia s cukrami a štipkou soli do svetlej masy. Následne postupne jemnejšie prišľahávam múku s práškom do pečiva, olej, acidko a nakoniec mleté vlašské orechy.
- 4
Hotovým orechovým cestom zalejem slivky a párkrát misou pootáčam i jemne buchnem, aby cesto vošlo do všetkých medzier. Prikryjem vrchnákom z remosky, zapnem ju a nechám piecť 25 minút. Skontrolujem drevenou špajľou.
- 5
Pár minút nechám misku bokom chladnúť a nakoniec pomocou podnosu upečený koláč prevrátim slivkami nahor.
- 6
Po celkovom vychladení koláč posypem práškovým cukrom a nakrájam.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu