Slivkový koláč naopak - pečený v remoske

Foto: helena10
Koláč som piekla v hliníkovej remoske, ktorá má už vyše 41 rokov. Koláčiku to na chuti vôbec neubralo. Rúra sa pokazila pri príprave Zobraziť celý popisKoláč som piekla v hliníkovej remoske, ktorá má už vyše 41 rokov. Koláčiku to na chuti vôbec neubralo. Rúra sa pokazila pri príprave dnešného obeda...
Suroviny
| Orechové cesto: | |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 90 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 130 g | 
                                                             | 
                                                    
| 7 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g mleté | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby (čerstvé) | 
                                                             | 
                                                    
| Na posypanie koláča: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Hliníkovú okrúhlu misu 22 cm z remosky som zvnútra vystlala papierom na pečenie asi 5 mm pod límec - obrubu misky, na ktorom sa drží vrchnák remosky.
- 2
 Najprv celé dno misky husto vyložím čerstvými slivkami nakrájanými na štvrtiny. Moje boli veľmi veľké.
- 3
 Na cesto vyšľahám celé vajcia s cukrami a štipkou soli do svetlej masy. Následne postupne jemnejšie prišľahávam múku s práškom do pečiva, olej, acidko a nakoniec mleté vlašské orechy.
- 4
 Hotovým orechovým cestom zalejem slivky a párkrát misou pootáčam i jemne buchnem, aby cesto vošlo do všetkých medzier. Prikryjem vrchnákom z remosky, zapnem ju a nechám piecť 25 minút. Skontrolujem drevenou špajľou.
- 5
 Pár minút nechám misku bokom chladnúť a nakoniec pomocou podnosu upečený koláč prevrátim slivkami nahor.
- 6
 Po celkovom vychladení koláč posypem práškovým cukrom a nakrájam.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu