Slivkový koláč
Slivkový koláč

Slivkový koláč naopak - pečený v remoske

helena10 - bez fotkyhelena10, 9. septembra 2024
Slivkový koláč naopak - pečený v remoske
Foto: helena10

Koláč som piekla v hliníkovej remoske, ktorá má už vyše 41 rokov. Koláčiku to na chuti vôbec neubralo. Rúra sa pokazila pri príprave Zobraziť celý popisKoláč som piekla v hliníkovej remoske, ktorá má už vyše 41 rokov. Koláčiku to na chuti vôbec neubralo. Rúra sa pokazila pri príprave dnešného obeda...

Suroviny

Orechové cesto:
2 ks
90 g
1 KL
štipka
130 g
7 g
50 ml
50 ml
60 g mleté
podľa potreby (čerstvé)
Na posypanie koláča:




Postup

  1. 1

    Hliníkovú okrúhlu misu 22 cm z remosky som zvnútra vystlala papierom na pečenie asi 5 mm pod límec - obrubu misky, na ktorom sa drží vrchnák remosky.

  2. 2

    Najprv celé dno misky husto vyložím čerstvými slivkami nakrájanými na štvrtiny. Moje boli veľmi veľké.

  3. 3

    Na cesto vyšľahám celé vajcia s cukrami a štipkou soli do svetlej masy. Následne postupne jemnejšie prišľahávam múku s práškom do pečiva, olej, acidko a nakoniec mleté vlašské orechy.

  4. 4

    Hotovým orechovým cestom zalejem slivky a párkrát misou pootáčam i jemne buchnem, aby cesto vošlo do všetkých medzier. Prikryjem vrchnákom z remosky, zapnem ju a nechám piecť 25 minút. Skontrolujem drevenou špajľou.

  5. 5

    Pár minút nechám misku bokom chladnúť a nakoniec pomocou podnosu upečený koláč prevrátim slivkami nahor.

  6. 6

    Po celkovom vychladení koláč posypem práškovým cukrom a nakrájam.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia