Zeleninovo–tuniakový závin s paradajkovým dipom
Vladimír Greguška
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 28. júla 2013
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 28. júla 2013
Foto: Robert Hüttner
6-8
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na kolieska nakrájaný baklažán a cuketu ugrilujeme, na konci zľahka posolíme. Takto ugrilované plátky pokladieme do stredu rozvaľkaného cesta po celej dĺžke.
- 2
Na zeleninu dáme tuniaka a na vrch taktiež na kolieska nakrájanú mozzarellu, ktorú máličko osolíme a ochutíme oreganom. Preložíme lístkovým cestom z obidvoch strán a vrch potrieme vajíčkom. Pečieme 25 až 30 minút pri 180 stupňoch.
- 3
Medzitým dáme do hrnčeka drvené paradajky, pretlačený cesnak, soľ, zalejeme smotanou a vyredukujeme, kým to nezhustne. Na konci pridáme najemno nasekanú čerstvú bazalku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu