Syrová torta so špargľou

René Hanzlík
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 26. mája 2016
Syrová torta so špargľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
3 ks
250 ml
150 g (alebo jemný tvaroh)
100 g
Krehké cesto:
300 g
2 ks
160 g




Postup

  1. 1

    Hladkú múku zmiešame s rozšľahanými vajíčkami, pridáme mäkké maslo, asi 3 lyžice vody, štipku soli. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na 20 minút do chladničky.

  2. 2

    Medzitým povaríme špargľu, stačí 3 – 4 minúty. Scedíme, necháme vychladnúť. Zmiešame vajcia, smotanu, lučinu, okoreníme a osolíme. Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na 2 – 3 mm hrúbku, opatrne vložíme do formy.

  3. 3

    Cesto prstami roztiahneme aj po okrajoch, na cesto poukladáme špargľu. Zalejeme smotanovou zmesou, posypeme parmezánom. Povrch môžeme ozdobiť kúskami špargle. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C dozlatista.

Diskusia k receptu