Syrová torta so špargľou
René Hanzlík
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 26. mája 2016
šéfkuchár hotela Best Western plus Belassi v Bojniciach, 26. mája 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Hladkú múku zmiešame s rozšľahanými vajíčkami, pridáme mäkké maslo, asi 3 lyžice vody, štipku soli. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na 20 minút do chladničky.
- 2
Medzitým povaríme špargľu, stačí 3 – 4 minúty. Scedíme, necháme vychladnúť. Zmiešame vajcia, smotanu, lučinu, okoreníme a osolíme. Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na 2 – 3 mm hrúbku, opatrne vložíme do formy.
- 3
Cesto prstami roztiahneme aj po okrajoch, na cesto poukladáme špargľu. Zalejeme smotanovou zmesou, posypeme parmezánom. Povrch môžeme ozdobiť kúskami špargle. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C dozlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu