
Uhorkovo-jablkový šalát
Šaláty sú v letných mesiacoch príjemným jedlom. Zasýtia, dodajú vitamíny a minerály a nezaťažia telo....

Škoricové broskyňové carpaccio
Čerstvé broskyne nakrájame na tenké plátky a marinujeme ich v javorovom sirupe s prísadou škorice.

Fašírky z tofu
Tofu s chilli a olomoucké syrečky postrúhame, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, drvenú rascu, ...

Karamelové rezy
Na prve cesto z bielkov a cukru vyšlahame tuhy sneh. Primiešame orechy a cesto rozotrieme na vymasteny...

Zemiakové nátierky "Zemiačky"
V týchto nátierkách som zredukovala množstvo tukov zemiakmi, a tak dosiahla ich väčšiu ľahkosť. Sú...

Kakaové celozrnné muffiny s kúskami ovocia
Mufinny sú proste klasika. A tak nesmú chýbať ani medzi mojimi receptíkmi. Tieto sú však...

Úžasný perník
V našej rodine je veľmi obľúbený perník a hlavne tento , pretože ma vynikajúce cesto a...

Peľmene s údeným pstruhom
Plnka: Filety zo pstruha bez kostí a kože rozmixujeme so smotanou a s ricottou. Ochutíme soľou a...
Vegan steaky s hrachovou kašou a medvedím cesnakom
Ukážeme vám, že variť zdravo a chutne sa dá bez toho, aby ste za sporákom...

Plnené cestoviny na spôsob lasagne
Vyhrala som veľké balenie dutých cestovín vo farbách talianskej trikolóry, plnila som ich klasickými omáčkami ako na lasagne....

Lahodný orechovo-banánový dezert
Ďalšia dobrôtka z bieleho tofu. Tentokrát s banánom a samozrejme na nemliečny spôsob. ;-)

Čokoládový mousse zo sladkých zemiakov
Sladký zemiak uvaríme v parnom hrnci (20 minút bude stačiť).

Sánky deda Mráza
Tento recept mám z jednej knižočky detskej, priznám sa nerobila som to ešte, no k mikulášu každému...

Medovo-pivový ražný chlieb
Mlieko, muku a drozdie zmiesame v miske. Zakryjeme utierkou a nechame kvasit 3 dni...

Špenátovo-smotanové mušle
Veľmi dobrá pochúťka, ako pre koho, ale kto ľúbi morské plody, ten si pochutí....

Tortilla so špargľou a hráškom
Milujem šparglu. Pred revolúciou nám bola prezentovaná ako čosi nóbl, skoro dekadentné a pritom...

Husacia pečeň so zelenou špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

Rezne v kakaovom kabáte
Tento rezen rada mám lebo je štavnaty a chrumkavý. A pripravujem ho na oslavy a Nedelne...

Spagetti à la čo dala kuchyňa
Tento recept na špagety mám od môjho priateľa, sú vynikajúce! :-) Obrázok pridám neskôr, keď...

Sedliacka nátierka
tento alebo nejaký podobný recept asi každý pozná . nakrájat a pomiešať všetko z chladničky z maslom...

Makovo-citrónový veniec bez lepku
Sezóna maku nám ponúka veľké množstvo využitia tejto chutnej suroviny. Kombinovať sa dá s orechami, tvarohom, lekvárom, či veľa druhmi ovocia....
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky