Žĺtkový krém
Žĺtkový krém

Žĺtkový krém so snehovými pusinkami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 13. apríla 2023
Žĺtkový krém so snehovými pusinkami
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
na 120 °C

Suroviny

400 ml
6 ks
2 bal.
1 bal.
2 PL
4 PL
130 g
Pusinky:
2 ks
 štipka
140 g




Postup

  1. 1

    Pusinky: Dva plechy vystelieme papierom na pečenie. Do misky šľahača vložíme bielky, pridáme štipku soli a polovicu cukru. Začneme šľahať na strednej rýchlosti. Keď sa vytvorí riedky sneh, prisypeme zvyšný cukor a vyšľaháme na tuhý sneh. Do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou z vnútornej strany pomocou žltej gélovej farby vytvoríme žlté čiary smerom od najužšej časti vrecka po najširšiu. Do takto pripraveného vrecka preložíme vyšľahaný sneh a na plechy nastriekame malé pusinky. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C, teplotu znížime na 120 °C a pečieme 60 minút.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme krém. Do misky nalejeme mlieko a rozšľaháme v ňom žĺtky, vanilkový cukor a pudingový prášok. Misku vložíme do vodného kúpeľa a za stáleho šľahania postupne zahrievame, kým krém nezhustne.

  3. 3

    Misku vyberieme z vodného kúpeľa. Do krému prisypeme práškový cukor, prilejeme rum a dôkladne premiešame. Potom misku vložíme do studeného vodného kúpeľa a za stáleho šľahania elektrickým šľahačom chladíme, kým krém nebude vlažný. Potom doň sa stáleho šľahania po kúskoch pridávame zmäknuté maslo. Krém necháme vychladnúť a vložíme do chladničky.

  4. 4

    Vychladený krém nastriekame cukrárskym vreckom s hladkou špičkou do pohárikov a ozdobíme ho farebnými pusinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia