Žĺtkový krém so snehovými pusinkami
mesačník Varecha, 13. apríla 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 120 °C
Postup
-
1
Pusinky: Dva plechy vystelieme papierom na pečenie. Do misky šľahača vložíme bielky, pridáme štipku soli a polovicu cukru. Začneme šľahať na strednej rýchlosti. Keď sa vytvorí riedky sneh, prisypeme zvyšný cukor a vyšľaháme na tuhý sneh. Do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou z vnútornej strany pomocou žltej gélovej farby vytvoríme žlté čiary smerom od najužšej časti vrecka po najširšiu. Do takto pripraveného vrecka preložíme vyšľahaný sneh a na plechy nastriekame malé pusinky. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C, teplotu znížime na 120 °C a pečieme 60 minút.
- 2
Medzitým si pripravíme krém. Do misky nalejeme mlieko a rozšľaháme v ňom žĺtky, vanilkový cukor a pudingový prášok. Misku vložíme do vodného kúpeľa a za stáleho šľahania postupne zahrievame, kým krém nezhustne.
- 3
Misku vyberieme z vodného kúpeľa. Do krému prisypeme práškový cukor, prilejeme rum a dôkladne premiešame. Potom misku vložíme do studeného vodného kúpeľa a za stáleho šľahania elektrickým šľahačom chladíme, kým krém nebude vlažný. Potom doň sa stáleho šľahania po kúskoch pridávame zmäknuté maslo. Krém necháme vychladnúť a vložíme do chladničky.
- 4
Vychladený krém nastriekame cukrárskym vreckom s hladkou špičkou do pohárikov a ozdobíme ho farebnými pusinkami.
Tiež Žĺtkový krém:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu