Tvarohové gule
Tvarohové gule

Tvarohové gule s marcipánovo-nugátovou plnkou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 7. februára 2018
Tvarohové gule s marcipánovo-nugátovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
75 g
250 g
50 g
50 g
1 ks
100 g
100 g
Okrem toho:
100 g
60 g (lúpané)




Postup

  1. 1

    Z chleba poodkrajujeme kôrku. Bielu časť nakrájame na kocky. Nugát roztopíme vo vodnom kúpeli a prelejeme do drezírovacieho vrecka. Na tanier natiahneme potravinovú fóliu a trochu stuhnutý nugát nastriekame v tvare guliek na tanier. Necháme stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Do nakrájaného hriankového chleba pridáme múku, tvaroh, roztopené maslo, cukor a žĺtok. Vymiešame na cesto. Marcipán rozvaľkáme, nakrájame na dostatočne veľké štvorce. Do marcipánu zabalíme nugát.

  3. 3

    Navlhčenými rukami vyformujeme v dlani tvarohové cesto, vložíme doň marcipánové guľky a dôkladne z cesta vyformujeme knedličky. Varíme vo vode na miernom ohni 15 minút. Pri podávaní knedličky prelejeme roztopeným maslom a posypeme nasekanými pistáciami.

Diskusia k receptu

frezia
Tiez pekne. Pan sefkuchar vyraba rad gulky na rozne sposoby.
haji
Chlieb hriankový je chlieb toastový @Redakcia ? Pěkný recept, krásné foto!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia