Tvarohové gule s marcipánovo-nugátovou plnkou
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 7. februára 2018
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 7. februára 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z chleba poodkrajujeme kôrku. Bielu časť nakrájame na kocky. Nugát roztopíme vo vodnom kúpeli a prelejeme do drezírovacieho vrecka. Na tanier natiahneme potravinovú fóliu a trochu stuhnutý nugát nastriekame v tvare guliek na tanier. Necháme stuhnúť v chladničke.
- 2
Do nakrájaného hriankového chleba pridáme múku, tvaroh, roztopené maslo, cukor a žĺtok. Vymiešame na cesto. Marcipán rozvaľkáme, nakrájame na dostatočne veľké štvorce. Do marcipánu zabalíme nugát.
- 3
Navlhčenými rukami vyformujeme v dlani tvarohové cesto, vložíme doň marcipánové guľky a dôkladne z cesta vyformujeme knedličky. Varíme vo vode na miernom ohni 15 minút. Pri podávaní knedličky prelejeme roztopeným maslom a posypeme nasekanými pistáciami.
Tiež tvarohové gule:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, hriankový = toastový.