Snabb middag

svedka - fotkasvedka, 9. apríla 2014
Snabb middag
Foto: svedka

V preklade ,,rychla vecera´´.Jednoducha a rychla cestovinova variacia.Velmi chutna :) Ak mate moznost,namiesto prosciutta pridajte susene sobie maso a namiesto parmezanu oprazte kusky syra Halloumi.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

500 g
2 dcl
1 dcl
1 PL
podľa chuti
1 čl
1 ks
1 ks
200 g
100 g (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Spaghetti si uvarime v osolenej vode s trochou oleja.Nechame odtiect.

  2. 2

    Smotanu si zahrejeme,pridame mlieko s ciernym korenim,pretlakom a stipkou soli.

  3. 3

    Papriku cervenu i zelenu si nakrajame na kocky a pridame do smotany-nevarime,len zahrievame cca 3 minutky,nech sa paprika len trosku spari,ale zostane stale chrumkava.Spaghetti pridame do zmesi a este chvilku miesame na miernom ohni.

  4. 4

    Prosciutto si pokrajame na kocky.Na tanier si nalozime spaghetti so smotanovo-paprikovou zmesou,posypeme kuskami prosciutta a posypeme parmezanom.A mame hotovo :) Nenarocne,ale naozaj chutne.Dobru chut :)

Diskusia k receptu

safran
krásne, pre fotku by sa mi žiadalo trošku menej syru, pre prorciu nie :-)
svedka
@safran ,pravdu mas a mozno na jemnejsom struhadle-ale to som si jak tak nalozila,to je snad jediny syr,co mi nerobi potiaze,tak si to patricne aj vychutnavam :)
safran
pardon, dopredu sa ospravedlňujem znalcom, prečo hobliny, prečo inak - ovládam
kukulienka71
Chuťovo isto vynikajúce,aj ked ja by som potrebovala tú papriku udusiť,lepšie by mi chutila.Super,už sa učím po švédsky!:-)
svedka
@kuku a vies,ze potom je to tazsie na zaludok? :D no tesim sa s Tebou :)))) vdaka
kukulienka71
mňa surová paprika nadúva,ale svoje obľúbené letné jedlo - papriku s vajcom môžem jesť na kilá bez problémov...jasne,že prídem aj o vitamíny,ale surová mi nepasuje v jedle.
svedka
@kredenc pravdepodobne ano,vyskusaj a daj vediet :D
@afataqa hmmm zaujimava otazka,prudis aj pod mojimi receptami?:D haha zart,moze byt.Nevymyslela som toto jedlo,len sa naucila a posunula,lebo je rychle a zaujimave.Talianska kuchyna?mozno.Seversky styl?urcite :)
afataga
ale no tak, ja a prudit? si ma s niekym mylis :-)
len som sa pytala, lebo sa mi to zda trochu divnô :-) ale nekostovala som, mozno by som zmenila nazor, ale asi skor nie :-)
svedka
@afataqa tak namiesto proscuitta pouzi susene sobie maso-tak by o malo byt.Mozno je ho na Slovensku dostat lahsie ako prosciutto?haha :) divno sa kazdemu moze zdat,ked nepozna,nevie,to je normalno :)
afataga
tak s tym sobim masom by to isto bolo ine kafe :-))) a co tak suseny mamut? :-)
afataga
no ved na severe sa obcas najde nejaky mrazeny :-) vraj sa da jest
tiginko
soby zo zásady nejem, jednak sú ťažké na žalúdok :-) a jednak keď ich vyjeme, kto nám bude rozvážať vianočné darčeky? Ale s pršutom môže byť a taký syr halloumi k tomu, hmmm... jedna báseň
svedka
@tiqinko to bude asi najlepsi kompromis a stale to bude aj severske ^_^ alebo aj len parmska sunka...veru,fantazii sa medze nekladu,jaa uz mam teraz neciste svedomie,ked im menim nejaky zauzivany recept :D
afataga
no ale mohla si pre fajnsmekrov dat ako alternativu aj toho mamuta :-)
tiginko
ja som už úplne zblbnutá, jasne, veď soby lietajú v amerických filmoch
svedka
nie len vo filmoch,ved aj tu nosi darceky Santa :))))
eviana
@svedka , vyzerá to krásne, ja by som aj toho Soba opáčila, keby sa nejaký pritrafil, ale soba som nevidela ani nepamätám, naposledy toho kresleného s červeným nosom a to by asi nebolo ono :)
Ale u mňa jasne naj Snabb middag na vareche :) Chvalim :)
havino
necháte tie soby a mamuty na pokoji, pršut vám nestačí? @tiginko ty ma nepleť, kto tie darčeky teda nosí? od mala ma učia, že ježiško... @svedka , priznávam špagety a smotana mi je neznáme, ale čo sa špagiet týka neodmietam a s troškou pršúta, viem si predstaviť, ked budem sama, uvarím si
svedka
@havino mne sa zas nepacilo,ze dovaraju cestoviny v mlieku + casto s koprom ako prilohu ku vsetkemu :) nepasovala mi cestovina ani so smotanou,ale nejak som si zvykla :) no tie soby a podobna zverina by sa mala viac konzumovat,lebo sice je to pekne,ked ich vidite rano na dvore,zahradke...ale pozeru vsetky kvetiny :)))
kukulienka71
@svedka ,posunula si to do inej dimenzie:-)vidíš,zaujímavý nápad!sušenú nórsku šunku som už jedla,ktovie z čoho mohla byť?:-)aj syr by som teda ochutnala...však ked sa raz dostanem k tým surovinám,isto si spomeniem na tvoj recept...Ukladám!
svedka
@kukulienka71 norska sunka je pravdepodobne z prasiatka,ale tak nikdy nevies :))) syr kupis v Ikea,alebo prid a dam Ti do daru ,alebo posli adresu :)
kukulienka71
@svedka ,dúfam aj ja,že som soba ešte nejedla:-)) severské krajiny ma veľmi lákajú,hlavne naše horúčavy letné by som vymenila za miernejšie teplo a nádherná príroda tam je,len krátke noci by mi vadili:-) si milá,ďakujem,najbližšie to mám do tej Ikey:-)
kukulienka71
myslela som v lete@svedka :-), okrem leta by ma to moc nelákalo,lebo tam dosť prší,fúka a je nepríjemne,v zime je furt tma...aspoň tak viem:-)
dominika118
prosciutto je zohnať na SK takmer v každom supermarkete, ale sobie mäso ani sušené ani žiadne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia