Mufloní chrbát v amarantových pukancoch
šéfkuchár hotela Kaštieľ Mojmírovce****, 12. augusta 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
Mufloní chrbát: | |
1 kg |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Figový džem: | |
200 g |
|
400 ml |
|
Omáčka: | |
500 ml |
|
1 g |
|
|
|
|
|
Batatové hranolčeky: | |
1 kg |
|
4 PL |
|
|
|
|
|
Na obalenie: | |
1 bal. |
|
Postup
-
1
Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich v mixéri na hmotu podobnú džemu a necháme vychladnúť.
- 2
Batatové hranolčeky: Bataty očistíme a nakrájame na hranolčeky, ktoré v miske zmiešame so Solamylom a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pridáme olivový olej a soľ. Pečieme v rúre rozohriatej na 250 °C asi 10–15 minút.
- 3
Omáčka: Omáčku demi glace prevaríme so sladkým drievkom a s trochou brusnicového džúsu (kvôli farbe) a zjemníme maslom, ktoré pridáme nakoniec.
- 4
Z amarantu urobíme pukance podľa návodu na obale.
- 5
Mufloní chrbát umyjeme, osušíme a zbavíme prebytočných blán. Mäso osolíme, okoreníme, opečieme na oleji z každej strany a necháme 5 minút odležať v alobale. Potom potrieme figovým džemom a obalíme v amarantových pukancoch.
- 6
Mäso podávame s omáčkou a batatovými hranolčekmi.
Tiež chrbát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu