Krevetový šalát s kuracími prsiami a cestovinou fotorecept
Foto: sracz
KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden, predstavuje ukážku jednoduchých receptov nielen týchto sestier, ale ich celej rozvetvenej rodiny. Život Zobraziť celý popisKK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden, predstavuje ukážku jednoduchých receptov nielen týchto sestier, ale ich celej rozvetvenej rodiny. Život černochov nebol ľahký a naučil ich do posledného „štikľiku“ využiť všetko, čo ich žalúdky strávili. Tak sa v tejto knižôčke objavili skúsenosti ich starých rodičov, rodičov, tiet a strýkov, sesterníc i bratrancov. Preto sú aj v rcp „Cousin Johnnie K. S MACARONI & SHRIMP SALAT“ uvedené suroviny ako pre 6, tak aj pre 50 stravníkov.
porcií
príprava
Suroviny
450 - 500 g s dierkami „Ziti“ (makaróny, kolienka, …) |
|
2 - 3 ks |
|
100 - 125 ml (na drobno) |
|
1 - 2 ks (na drobno) |
|
250 - 333 g |
|
250 - 333 g |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
120 - 150 ml |
|
1 -2 ks (na drobno) |
|
Postup
-
1
v originál rcp sú použité klasické drobné makaróny, ale mne už dlhšiu dobu v komore zavadzali „Cut Ziti”, tak som ich nechal uvariť a po dvojnásobnom premytí pod studenou vodou, ešte nechal v sitku odkvapkať, než som
-
2
pokrájal predvarené menšie krevety a nikým nechcené prsia z grilovaného kuraťa (aspoň som aj ja prispel ku obohateniu výsledného diela),
-
3
po ktorých nasledovali zelerové stonky, cibuľa a zelená hrubostenná paprika,
-
4
s následným vložením ku kúskom mäsa
-
5
tak a ešte vychladené a odkvapkané cestoviny (ak by som ich použil aj druhýraz, určite ina pokrájané aspoň na ½), KL čerstvo mletého čierneho korenia (čMČK), soľ podľa chuti („baj očko zarovnaná PL”) a samozrejme majonéza (s jej množstvom to nie je treba preháňať, aby šalát po vymiešaní „neplával a nešvachtal, či ňešľupčel”)
-
6
takto vyzeral na dezertnom tanieriku pri už spomínanej KK Normy Jean a Carole Darden
-
7
po ochutnaní nám s „Mojou” bolo jasné, že mu chýba „hrana”, tak som doň pridal na drobno pokrájaný náš domáci „kvašák”
-
8
aj tak mojej „mäsožravej Tigrici” chutil veľmi diétne, tak som jej ho obohatil bravčovými rezňami, na ktoré som po posypaní čMČK a soľou, rukou obojstranne „natľapkal” údenú parenicu „Liptov” a následne odel do pyžama z rozšľahaných vajíčok a jemnej strúhanky
-
9
po ich vypražení v emulzii „bravčová masť-kukuričný olej-maslo”, to už nemalo chybu
-
10
tak a ešte ukážka originálneho rcp (pimentos na ozdobu je na drobno pokrájaná kápia) a
-
11
rodokmeňa autoriek, uvedených úplne dole
Diskusia k receptu