Pak choi s hlivou ustricovou fotorecept

Foto: kitchenguru
Recept, ako do jedla zakomponovať netradičnú zeleninu pak choi (čínska kapusta).
Suroviny
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks veľké | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 150 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pak choi umyjeme a osušíme.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Hlivu ustricovú umyjeme, osušíme a spolu s ošúpanou cibuľou nakrájame (cibuľu nakrájame na prúžky) a dáme do hrnca, v ktorom máme rozpálený olej. Necháme restovať a pridáme soľ, korenie, med a nakrájaný cesnak.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Následne do hrnca pridáme aj nakrájanú mrkvu a kapiu a restujeme cca 5-8 minút.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Následne pridáme nakrajanú pak choi a majorán. Premiešame a podlejeme vodou. Vodou potom priebežne podlievame a miešame.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Keď sa zelenina s hlivou varí v šťave ešte dochutíme soľou a mletým chilli a necháme variť kým sa chute spoja.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Podávame s uvareným vajíčkom alebo pohánkou. Pohánku uvaríme tak, že množstvo pohánky zalejeme prevarenou vodou tak aby 2,5 cm voda prečnievala nad okraj vrstvy pohánky a prikryté necháme kým nie sú zrná pohánky mäkké. Vodu potom zlejeme.
 
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu