Pak choi s hlivou ustricovou fotorecept
Foto: kitchenguru
Recept, ako do jedla zakomponovať netradičnú zeleninu pak choi (čínska kapusta).
Suroviny
1 ks |
|
3 ks veľké |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
1,5 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
150 ml |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pak choi umyjeme a osušíme.
-
2
Hlivu ustricovú umyjeme, osušíme a spolu s ošúpanou cibuľou nakrájame (cibuľu nakrájame na prúžky) a dáme do hrnca, v ktorom máme rozpálený olej. Necháme restovať a pridáme soľ, korenie, med a nakrájaný cesnak.
-
3
Následne do hrnca pridáme aj nakrájanú mrkvu a kapiu a restujeme cca 5-8 minút.
-
4
Následne pridáme nakrajanú pak choi a majorán. Premiešame a podlejeme vodou. Vodou potom priebežne podlievame a miešame.
-
5
Keď sa zelenina s hlivou varí v šťave ešte dochutíme soľou a mletým chilli a necháme variť kým sa chute spoja.
-
6
Podávame s uvareným vajíčkom alebo pohánkou. Pohánku uvaríme tak, že množstvo pohánky zalejeme prevarenou vodou tak aby 2,5 cm voda prečnievala nad okraj vrstvy pohánky a prikryté necháme kým nie sú zrná pohánky mäkké. Vodu potom zlejeme.
Diskusia k receptu