Tartaletky
Tartaletky

Celozrnné kokosové tartaletky

tutika - fotkatutika, 7. marca 2018
Celozrnné kokosové tartaletky
Foto: tutika

Mám obľúbené krehké cesto na slané koláče, tak som sa rozhodla vyskúšať ho aj na sladko.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
100 g
25 g
15 g
1 ks
1 PL
štipka
Plnka 1:
250 g
60 ml
1 KL
1/2 KL
Plnka 2:
50 g
1/2 KL
60 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto spolu vypracujeme (maslo použijeme zmäknuté, izbovej teploty) a necháme v chladničke odležať 30 minút. Potom rukou vtlačíme cesto do formičiek, popicháme vidličkou a upečieme (približne 20 minút, 180 stupňov). Po vychladnutí opatrne vyklopíme, cesto je krehké. Z uvedeného množstva surovín upečieme 3 tartaletky s priemerom 12 cm.

  2. 2

    Plnka 1: Na tvarohovú šľahačku si vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme vaničkový tvaroh a vanilkovú esenciu. Tartaletky naplníme krémom a ozdobíme ovocím.

  3. 3

    Plnka 2: Na čokoládovú náplň som použila postup ako na ganache. (Smotanu, cukor a čokoládu rozpustiť nad parou, vymiešať). Upečenú tartaletku som potrela lekvárom, zaliala čokoládovou polevou ozdobila zvyšnou tvarohovou šľahačkou a ovocím. Necháme trochu stuhnúť v chladničke.

  4. 4

    A maškrtíme...

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

mirop
Cukor steviovy je cukor osladeny steviou?
tutika
stéviový cukor je cukor a nejaké percento stévie, dá sa bežne kúpiť, výhodou je, že stačí použiť polovičné množstvo ako uvádzajú recepty a má aj menej kalórií, dá sa použiť aj obyčajný cukor, len treba zdvojnásobiť uvedené množstvo@Mirop (7.3.2018 21:37)