Celozrnné kokosové tartaletky
Foto: tutika
Mám obľúbené krehké cesto na slané koláče, tak som sa rozhodla vyskúšať ho aj na sladko.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
100 g |
|
25 g |
|
15 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Plnka 1: | |
250 g |
|
60 ml |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
|
|
Plnka 2: | |
50 g |
|
1/2 KL |
|
60 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto spolu vypracujeme (maslo použijeme zmäknuté, izbovej teploty) a necháme v chladničke odležať 30 minút. Potom rukou vtlačíme cesto do formičiek, popicháme vidličkou a upečieme (približne 20 minút, 180 stupňov). Po vychladnutí opatrne vyklopíme, cesto je krehké. Z uvedeného množstva surovín upečieme 3 tartaletky s priemerom 12 cm.
- 2
Plnka 1: Na tvarohovú šľahačku si vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme vaničkový tvaroh a vanilkovú esenciu. Tartaletky naplníme krémom a ozdobíme ovocím.
- 3
Plnka 2: Na čokoládovú náplň som použila postup ako na ganache. (Smotanu, cukor a čokoládu rozpustiť nad parou, vymiešať). Upečenú tartaletku som potrela lekvárom, zaliala čokoládovou polevou ozdobila zvyšnou tvarohovou šľahačkou a ovocím. Necháme trochu stuhnúť v chladničke.
- 4
A maškrtíme...
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu