Plnené orieškové koláčiky bez lepku
Foto: novalim
Receptov na drobné vianočné pečivo je neúrekom. Súhlasíte? Čo tak vyskúšať niečo nové v klasickom šate. Plnené orieškové
koláčiky z našej ryžovej múky Zobraziť celý popisReceptov na drobné vianočné pečivo je neúrekom. Súhlasíte? Čo tak vyskúšať niečo nové v klasickom šate. Plnené orieškové
koláčiky z našej ryžovej múky sa vám budú rozplývať na jazyku. Hotové sú raz-dva a plnené lahodným nugátovým krémom
zmiznú zo stola ani sa nenazdáte. Pridajte si náš dnešný recept k vašim vianočným a pustite sa do pečenia.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
140 g |
|
140 g mleté (alebo lieskové) |
|
110 g zmäknuté |
|
100 g (+ na posypanie) |
|
1/2 ČL |
|
(alebo iná lieskovo-čokoládová nátierka) |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny okrem čokoládovej nátierky dáme do väčšej misy a najprv varechou a potom ručne vypracujeme hladké cesto. Naplníme ním formičky v tvare vlašských orieškov (môžu byť aj formičky na labky alebo iné) a cesto zarovnáme.
- 2
Naplnené formičky uložíme na plech a dáme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C približne 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť, potom opatrne vyklopíme z formičiek.
- 3
Natierame nugátovou nátierkou a vždy dva koláčiky zlepíme dohromady. Na koniec posypeme práškovým cukrom.
Tiež orechové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu