Foto: zuzananoskova
Veľká noc síce aktuálna nie je, no aj napriek tomu sem pridávam tento recept. V čase, keď som robila tieto kraslice, som používala klasickú Zobraziť celý popisVeľká noc síce aktuálna nie je, no aj napriek tomu sem pridávam tento recept. V čase, keď som robila tieto kraslice, som používala klasickú pšeničnú múku, no už som ju vymenila minimálne za špaldovú. V recepte uvádzam pôvodné suroviny, ktoré je možné "prispôsobiť" svojím stravovacím zvyklostiam ;-)
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Múku a cukor preosejeme na pracovnú dosku alebo do misy. Urobíme jamku, rozklepneme vajce, pridáme citr.kôru, na kúsky pokrájané maslo. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme na 1-2 hodiny odležať do chladu. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kraslice, z ktorých polovicu povykrajujeme ozdobne. Rúru predhrejeme, na plech dáme papier na pečenie, poukládame kraslice.
- 2
Po vychladnutí ozdobnú a celú časť spojíme džemom, môžeme posypať aj práškovým cukrom.
- 2
Diskusia k receptu