Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Bezlepkové brownies

Peter Varga
šéfkuchár a spolumajiteľ Bienvenue v Bratislave, 24. novembra 2021
Bezlepkové brownies
Foto: archív Petra Vargu
16
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

400 g
200 g
700 g mleté
350 g
150 g mix
8 ks
Poleva:
200 g
20 ml
Navrch:
 nasekané




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu s maslom.

  2. 2

    Žĺtky vymiešame s krupicovým cukrom. Primiešame mleté mandle a orechy. Pomaly primiešavame aj rozpustenú čokoládu s maslom. Bielky vyšľaháme a sneh postupne jemne primiešame do zmesi.

  3. 3

    Zmes vložíme do vymastenej a mandľami vysypanej formy. Pečieme 15–20 minút pri 190 stupňoch.

  4. 4

    Poleva: Nad parou rozpustíme mliečnu čokoládu a pridáme 20 ml smotany. Polevu nalejeme na vychladnuté upečené brownies a posypeme nasekanými orechmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia