Bezlepkové brownies
Peter Varga
šéfkuchár a spolumajiteľ Bienvenue v Bratislave, 24. novembra 2021
šéfkuchár a spolumajiteľ Bienvenue v Bratislave, 24. novembra 2021
Foto: archív Petra Vargu
16
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu s maslom.
- 2
Žĺtky vymiešame s krupicovým cukrom. Primiešame mleté mandle a orechy. Pomaly primiešavame aj rozpustenú čokoládu s maslom. Bielky vyšľaháme a sneh postupne jemne primiešame do zmesi.
- 3
Zmes vložíme do vymastenej a mandľami vysypanej formy. Pečieme 15–20 minút pri 190 stupňoch.
- 4
Poleva: Nad parou rozpustíme mliečnu čokoládu a pridáme 20 ml smotany. Polevu nalejeme na vychladnuté upečené brownies a posypeme nasekanými orechmi.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu