Baklažámky

lunalaluna - fotkalunalaluna, 6. apríla 2013

Tento recept mam veľmi rada, hlavne s prichádzajúcou jarou, je to veľmi rýchle ľahké a chutné :).

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks
1 PL
1 PL
1/2 hrnčeka
 (divý cesnak)
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Najprv si umyjeme baklažán aj s paradajkami. Baklažán nakrájame na kolieska a dáme opekať na panvicu z každej strany. Ja som ich otáčala častejšie asi tak trikrát z každej strany aby mi neprihoreli.

  2. 2

    Paradajky nakrájame na menšie kúsky vložíme do hrnca spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom. Pridáme troch oleja a začneme variť. Keď už sa z toho robí hustejšia omáčka, asi po 5 minútach, pridáme oregano a majorán a ďalej varíme. Znovu asi 5 minút môže byť aj menej alebo viac podla potreby. Keď paradajky vypneme tak pridáme do omáčky trochu soli podla potreby.

  3. 3

    Do ďalšieho hrnca dáme trošku oleja na spodok a dáme na oheň. Po chvíľke pridáme pšeno. Trošku pomiešame a pridáme asi za trištvrte hrnčeka vody. Niekedy pomiešame až kým sa nám nespraví taká suchšia akoby kaša. Vypneme a pridáme nadrobno na sekaný divý cesnak alebo pažitku a soľ.

  4. 4

    Nastrúhame si syr. Baklažán poukladáme na tanier a na každý dáme za lyžicu paradajkovej omáčky a posypeme syrom. Podávame so pšenom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

jamarlen
mňam, i keď ja radšej používam konzervované rajčiny, než čerstvé, najmä v zime...
janette11
mňam toto mi sadlo ako riťka na šerbel spravím si to na neskorší obed super nápad ďakujem za inšpiráciu...............




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia