Foto: lunalaluna
Tento recept mam veľmi rada, hlavne s prichádzajúcou jarou, je to veľmi rýchle ľahké a chutné :).
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si umyjeme baklažán aj s paradajkami. Baklažán nakrájame na kolieska a dáme opekať na panvicu z každej strany. Ja som ich otáčala častejšie asi tak trikrát z každej strany aby mi neprihoreli.
- 2
Paradajky nakrájame na menšie kúsky vložíme do hrnca spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom. Pridáme troch oleja a začneme variť. Keď už sa z toho robí hustejšia omáčka, asi po 5 minútach, pridáme oregano a majorán a ďalej varíme. Znovu asi 5 minút môže byť aj menej alebo viac podla potreby. Keď paradajky vypneme tak pridáme do omáčky trochu soli podla potreby.
- 3
Do ďalšieho hrnca dáme trošku oleja na spodok a dáme na oheň. Po chvíľke pridáme pšeno. Trošku pomiešame a pridáme asi za trištvrte hrnčeka vody. Niekedy pomiešame až kým sa nám nespraví taká suchšia akoby kaša. Vypneme a pridáme nadrobno na sekaný divý cesnak alebo pažitku a soľ.
- 4
Nastrúhame si syr. Baklažán poukladáme na tanier a na každý dáme za lyžicu paradajkovej omáčky a posypeme syrom. Podávame so pšenom. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu