Kávové suflé s banánom fotorecept

Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 16. januára 2014
Kávové suflé s banánom (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
5 ks
135 g
190 ml
1 ks
50 g
50 g
10 ml
3 ks
2 g




Postup

  1. 1



    Pripravíme pyré z polovice banánov. Rozmixujeme ich, pridáme brandy, kávu a povaríme 5 minút.

  2. 2



    Krém: Mlieko dáme variť s vanilkovým strukom na 2 minúty a odstavíme ho. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme múku a pomaly vlejeme do mlieka a opäť povaríme, kým zmes nezačne hustnúť. Odstavíme z ohňa a pomaly vmiešame maslo, banánové pyré a vyšľahané bielky.

  3. 3



    Vznikne nadýchaná hmota. Naplníme ňou vymastené a pocukrované formičky a pečieme pri 170 °C 10 až 12 minút. Neotvárame rúru.

Diskusia k receptu

methi
Ak sa nemylim souffle je dezert bez pouzitia muky. Inak to moze byt dobre :)
babidka
Je vyborne :-)Mali sme ho ako dezert tuto nedelu na obed . Nerobila som ho sice ja - ale dcera ho robila podla receptu ktory bol nedavno uverejneny v magazine Varecha .Bola nespokojna , kedze jej to krasne vybehlo ....ale o par minut po vybrati z rury sa trosku prepadlo :-( Ked vsak pozeram na uvodnu fotku - prepadlo sa aj autorovi receptu ....:-)