Kávové suflé s banánom fotorecept
Tomáš Pleva
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 16. januára 2014
zástupca šéfkuchára hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 16. januára 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
12 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Pripravíme pyré z polovice banánov. Rozmixujeme ich, pridáme brandy, kávu a povaríme 5 minút.- 2
Krém: Mlieko dáme variť s vanilkovým strukom na 2 minúty a odstavíme ho. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme múku a pomaly vlejeme do mlieka a opäť povaríme, kým zmes nezačne hustnúť. Odstavíme z ohňa a pomaly vmiešame maslo, banánové pyré a vyšľahané bielky.- 3
Vznikne nadýchaná hmota. Naplníme ňou vymastené a pocukrované formičky a pečieme pri 170 °C 10 až 12 minút. Neotvárame rúru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu