Foto: mrcookiecook
Recept som našiel v starej knižke s výstrižkami z novín a časopisov. Takýchto mrkvových polievok je veľa, ako som si všimol aj tu na Zobraziť celý popisRecept som našiel v starej knižke s výstrižkami z novín a časopisov. Takýchto mrkvových polievok je veľa, ako som si všimol aj tu na Vareche. Tento recept je od herečky a moderátorky Oprah Winfrey, a keďže bol len pre jednu osobu, musel som ho "troška" upraviť, aby bolo viacej porcií. Túto polievku som už robil niekoľkokrát, je fakt výborná a dôvodom prečo som ju vlastne vyskúšal bol pomaranč, ktorý tam je použitý... :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 PL |
|
1 ks stredne veľký |
|
1 ks |
|
6 ks stredne veľká |
|
1 l (z bujónu) |
|
1 ks na šťavu |
|
1 PL (alebo čerstvý strúhaný) |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
nakrájaná na tenké pásiky |
|
|
Postup
-
1
Všetku zeleninu nakrájame na menšie kocky. Do rozohriateho oleja v hrnci vložíme zeler a cibuľu. Prikryjeme pokrievkou a približne 10 minút dusíme, kým aspoň trocha zeler nezmäkne. Potom pridáme mrkvu a dusíme ďalších 20 minút. Keď máme zeleninu mäkkú, zalejeme vývarom, pridáme pomarančovú šťavu a zázvor (zázvor môže byť čerstvý, strúhaný, ja som použil mletý). Necháme ešte polhodinky povariť...
-
2
Zeleninovú zmes potom najemno rozmixujeme a vrátime späť do hrnca. Pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí. Podľa potreby ešte dolejeme vývar alebo vodu...
-
3
Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na záver pridáme petržlenovú vňať a pásiky mrkvy, buď do hrnca s polievkou alebo len tak do taniera na ozdobenie...
-
4
Dobrú chuť! :-)
Diskusia k receptu