
Spagetti à la Oldshatterhand
na oleji poprazime cibulu, pridame nakrajane a umyte bravcove maso, pridame predvarene nakrajane huby, ...

Kalerábový prívarok
Kaleráby očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme ich do vriacej osolenej vody a...

Ryba bez kostí
Tento krát niečo zložitejšie, ale oči sa určite potešia. Pripravujem ho vtedy, keď...

Talianska praženica
Mam priateľa v norsku a viete aké to je ked si chlapi varit majú sami... su tak...

Salámové růžičkové koláče
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a pepřem a doprostřed uděláme důlek, do kterého...

Jahodové cappuccino s avokádovým koktailom s brownies
Avokádo a banán očistíme a dáme do mixéra. Pridáme soľ a mlieko a zmixujeme tak, ...

Mafiny s oštiepkom a zeleninovou prílohou
Som prekvapený sám zo seba, ako ľahko a hlavne rýchlo som si zvykol na zeleninové prílohy....

Pšeno so špenátom a tavenýrom
Len jednoduchý pokrm, na ktorý azda ani netreba recept. A predsa ho pridávame.

Studená vianočná torta
Samotná príprava tohoto ľahkého vianočného dezertu nie je dlhá, čosi trvá iba to chladenie :-)

Mexické kurča
Tento recept mám z - Poradákov - to bola relácia v radiu , už neviem kto...

Vianočné sušienky podľa Ďoďa
Dnes som skúsil obľúbený recept, ktorý pečieme okrem Vianoc aj počas roka....

Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...

Zemiaková torta s baklažánom, hubami a syrovo-cibuľovou krustou
Vhodná ako prediedlo, či príloha...

Polievka z pečených paradajok podľa Katky
Tento recept som objavila na youtube, robila ho vlogerka Katka (my Irish Life). Tak som...

Letný šalát so suchým sektom
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

Zemiakové pirohy s tvarohom
Surové zemiaky nastrúhame najemno a osolíme. Tvaroh vymiešame s nadrobno pokrájanou cibuľkou, celým vajíčkom a...

Čokoládovo-zázvorový cheesecake
Táto kombinácia zázvoru a čokolády patrí u mňa k milovaným kombináciám, podobne ako tekvica a čokoláda,...

Chlieb v mäsovom obale
Snáď každý pozná jednu z najednoduchších rýchloviek: „chlieb vo vajci“. Ponúkam drobnú inováciu. Bolo mi...

Sladké vianočné praclíky
Nastrúhané mandle zmiešame s múkou a práškovým cukrom. Pridáme vajcia a všetko dobrespracujeme na hladké...

Zapečený Hermelín
PLNKA (šunka , slanina , šampiny, cesnak , cibula, paprika, paradajka, korenie, sol, ) ...

Vanilka & whisky guľôčky
Potrebujeme: 130 g bielej čokolády, 50 ml smotany na šlahanie, 1 PL práškového cukru, ...

Celozrnné tekvicové bochníky
chutné tekvicové bochníčky z celozrnnej múky, môj dnešný experiment!

Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi
Červené repy zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 1, 5 hodiny. Po upečení...

Pečené baklažány
Baklažány umyjeme, osušíme a odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni...

Ružičkový kel s gaštanmi
Šupku z gaštanov narežeme do kríža a gaštany asi 15 minút povaríme, uvarené scedíme a ošúpeme...

Závin bez mlieka s konopnými semienkami
Chutný kysnutý závin na spôsob klasického orechovníka. Závin je vhodný pri bezmliečnej diéte a tiež pre...

Sumček na Valentína
Sumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína...

Piperada
Zo žemle vyberieme striedku, namočíme ju do mlieka a následne vyžmýkame. Šunku opečieme a uložíme...