Čokoládová tortička

simona1998 - fotkasimona1998, 4. augusta 2011

Táto torta nie je veľmi zložitá na prípravu..Pripravovala som ju na rodičom na meniny ;)

10
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
8 ks
1 ks
Plnka:
1 ks
2 ks
110 g
1 ks
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si vyšľaháme 8 vajec s 9 lyžicami kryštálového cukru a vanilkou,vyšľaháme do penista.Potom pridáme 2 lyžice kakaa,potom 7 lyžíc polohrubej múky a 2 lyžice hladkej múky.Rozdelíme na cesto na dve časti.Najprv upečieme jednu časť potom tú druhú..

  2. 2

    Potom si zoberieme šľahačku,do ktorej pridáme dve vanilky,necháme 2-3krát prevrieť.Necháme šľahačkovú zmes vychladnúť..

  3. 3

    V miske si rozmiešame heru s práškovým cukrom,pridáme žltka a potom roztopenú čokoládu,premiešame.Neskôr pridáme šľahačkovú vychladnutú zmes.

  4. 4

    Spracovanie korpusu:Obidva upečené korpusy si rozdelíme na polovičky.V strede natrieme lekvárom a na druhých polovičkách plnkou,okraje i vrch potrieme zvyšnou plnkou ..

Diskusia k receptu

pivonka
Si veľmi šikovná, keď vo svojom veku dokážeš upiecť tortu, určite veľmi chutila. Možno by si mohla skúsiť dať nabudúce namiesto Hery maslo. Vypracuješ sa na výbornú kuchárku, keď už teraz získavaš prax.
marcy
a vieš,že by som si dala ihneď ...,,domáci darček určite potešil rodičov :o))
ola111
Tá má ale pekný úsmev,určite aj chutila:-)))
babkamt
Ak máš naozaj len trinásť rokov,klobúk dolu,si veľmi šikovná.
sovka62
Ten smajlík je utešený, už len kvôli nemu musela torta chutiť. Pripájam sa k rade @pivonky. Hera je margarín určený na pečenie, nie do plnky. Ak už z nejakých dôvodov nechceš použiť maslo, skús Heliu, tá je vyrobená na plnky. Plnky sú výborné aj Créme Bonjour, nie ten, čo vyzerá ako nátierkové maslo, ale taký 250g v modrozelenom hliníkovom obale, ako klasické maslo.
simona1998
Ďakujem Vám všetkým za komentáre.. ;) Určite to niekedy vyskúšam aj s maslom..Zatiaľ sa len učím takže príjmem každú radu.. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia