Jablkové crumble so zmrzlinou
Magazín Varecha
príloha denníka Pravda, 16. októbra 2021
príloha denníka Pravda, 16. októbra 2021
Foto: Shutterstock.com
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
4 ks |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
1/2 ČL |
|
Na posýpku: | |
160 g |
|
100 g |
|
štipka |
|
100 g |
|
Na vymazanie formičiek: | |
trochu |
|
Postup
-
1
Jablká očistíme a nakrájame na asi centimetrové kocky. Zmiešame s citrónovou šťavou, vanilkovým cukrom a so škoricou. Ohňovzdorné misky, šálky alebo formičky vymastíme maslom a rúru predhrejeme na 200 stupňov (bez ventilátora).
- 2
Múku zmiešame s hnedým cukrom a so soľou, pridáme maslo nakrájané na kocky a prstami urobíme mrveničku.
- 3
Jablká dáme do formičiek až po okraj a bohato posypeme mrveničkou. Pečieme asi 20 minút. Môžeme posypať práškovým cukrom a servírovať teplé s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Tiež jablkový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu