Jablkové crumble so zmrzlinou
Magazín Varecha
príloha denníka Pravda, 16. októbra 2021
príloha denníka Pravda, 16. októbra 2021

Foto: Shutterstock.com
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 1/2 ČL |
|
| Na posýpku: | |
| 160 g |
|
| 100 g |
|
| štipka |
|
| 100 g |
|
| Na vymazanie formičiek: | |
| trochu |
|
Postup
-
1
Jablká očistíme a nakrájame na asi centimetrové kocky. Zmiešame s citrónovou šťavou, vanilkovým cukrom a so škoricou. Ohňovzdorné misky, šálky alebo formičky vymastíme maslom a rúru predhrejeme na 200 stupňov (bez ventilátora).
- 2
Múku zmiešame s hnedým cukrom a so soľou, pridáme maslo nakrájané na kocky a prstami urobíme mrveničku.
- 3
Jablká dáme do formičiek až po okraj a bohato posypeme mrveničkou. Pečieme asi 20 minút. Môžeme posypať práškovým cukrom a servírovať teplé s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Tiež jablkový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu