Jablkový dezert
Jablkový dezert

Jablkové crumble so zmrzlinou

Magazín Varecha
príloha denníka Pravda, 16. októbra 2021
Jablkové crumble so zmrzlinou
Foto: Shutterstock.com
6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
2 PL
1 bal.
1/2 ČL
Na posýpku:
160 g
100 g
štipka
100 g
Na vymazanie formičiek:
trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká očistíme a nakrájame na asi centimetrové kocky. Zmiešame s citrónovou šťavou, vanilkovým cukrom a so škoricou. Ohňovzdorné misky, šálky alebo formičky vymastíme maslom a rúru predhrejeme na 200 stupňov (bez ventilátora).

  2. 2

    Múku zmiešame s hnedým cukrom a so soľou, pridáme maslo nakrájané na kocky a prstami urobíme mrveničku.

  3. 3

    Jablká dáme do formičiek až po okraj a bohato posypeme mrveničkou. Pečieme asi 20 minút. Môžeme posypať práškovým cukrom a servírovať teplé s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Lacné jedlá, Na sladko, Sezónne jedlá, Jesenné, Zimné, Pečené

Diskusia k receptu