Foto: monda
Túto tortu som upiekla na tento víkend. Keďže je teraz množstvo jahôd na trhu , tak som kúpila a upiekla jahodovú.
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
15 dkg |
|
13 dkg |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 štamprlík |
|
1 štamprlík |
|
5 dkg |
|
|
|
|
|
Plnka: | |
20 dkg |
|
2 ks |
|
15 dkg |
|
1 ks |
|
1/2 l |
|
|
|
|
|
Ozdoba: | |
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Ako prvé vymiešame žltky s cukrom , pridávame vlažnú vodu a olej. Rozmiešame múku s práš. do pečiva a s jahodovým pudingom v prášku. Zamiešame všetko dokopy a ešte si pridáme vyšľahaný tuhý sneh , ktorý zľahka zamiešame do cesta.
-
2
Formu si vymastíme tukom a posypeme múkou a dáme do nej cesto.
-
3
Dáme piecť na 180 stupňov v elektric. trúbe 40 minút.
-
4
Po upečení necháme chvíľu vychládnuť a vyklopíme . Pokiaľ sa nám vychladí úplne korpus, tak si spravíme plnku.
- 5
Plnka: Heru vymiešame s práš.cukrom nahladko . Uvaríme puding , pridáme trochu rumovej aromy a dáme vanilkový cukor. Miešame ho pokiaľ sa nám nevychládne. Potom po lyžiciach zašľahávame do hery puding až nám vznikne hladký krém - plnka.
- 6
Teraz si vyšľaháme obe šľahačky podľa návodu na obale. Dáme aj plnku aj šľahačky do chladničky chladiť.
- 7
Na korpus dáme ríbezľový džem.
- 8
Vytlačíme do malej misky pomarančovú šťavu z jedného pomaranča / ja som ešte pridala trochu punčovej aromy ,ale nemusí byť / , 2 lyžičky čajové cukru a trochu vody . Všetko zamiešame.
- 9
Máčame piškoty a kladieme na korpus , ktorý je natretý džemom.
- 10
Teraz na piškoty natrieme vychládnutú plnku .
- 11
Na plnku dáme jahody.
- 12
Šľahačkou ozdobíme povrch torty.
- 13
Na vrch ešte dáme jahody a posypeme ju strúhanou čokoládou. A šup do chladničky schladiť.
- 14
Po vychládnutí ju pokrájame na rovnaké rezy.
- 15
Takto vyzerá v reze.
- 16
A tu je už naservírovaná na ochutnanie, naozaj chutí vynikajúco.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu