Kakaový koláčik z kyslého mlieka s tvarohovou zmrzlinou a s kefírovou penou
šéfkuchár Moment bistro & ubytovanie v Batizovciach, 17. júla 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
na 180 °C
Suroviny
| Koláč: | |
| 600 g |
|
| 600 ml |
|
| 300 g |
|
| 100 ml |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| Čokoládová poleva: | |
| 50 g |
|
| 50 ml (33 %) |
|
| 25 g |
|
| Tvarohová zmrzlina: | |
| 250 g |
|
| 100 ml |
|
| 90 g |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 1 plátok |
|
| Kefírová pena: | |
| 250 ml |
|
| 35 g |
|
| 1 plátok |
|
Postup
-
1
Koláč: Do kyslého mlieka vmiešame cukor, múku, olej, kakao a na záver pridáme sódu. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme pri teplote 180 stupňov 20–30 minút. Po vychladnutí koláč potrieme džemom a zalejeme čokoládovou polevou, pripravenou z čokolády, smotany a masla. Necháme dobre vychladnúť.
- 2
Tvarohová zmrzlina: Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Smotanu s cukrom zohrejeme, pridáme vyžmýkanú želatínu. Zmes primiešame do tvarohu a dochutíme citrónovou šťavou. Vložíme do zmrzlinovača.
- 3
Kefírová pena: Kefír zahrievame s cukrom, kým sa nerozpustí. Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode, vytlačíme, rozpustíme v kefíre a zmes dáme do sifónovej fľaše.
- 4
Koláčik servírujeme so zmrzlinou, s kefírovou penou, čerstvými čučoriedkami, mätou a prípadne s čokoládovou sušienkou.
Tiež kakaový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu