Kakaový koláč
Kakaový koláč

Kakaový koláčik z kyslého mlieka s tvarohovou zmrzlinou a s kefírovou penou

Radovan Budzák
šéfkuchár Moment bistro & ubytovanie v Batizovciach, 17. júla 2022
Kakaový koláčik z kyslého mlieka s tvarohovou zmrzlinou a s kefírovou penou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
16
porcií
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Koláč:
600 g
600 ml
300 g
100 ml
2 PL
2 PL
Čokoládová poleva:
50 g
50 ml (33 %)
25 g
Tvarohová zmrzlina:
250 g
100 ml
90 g
z 1/2 citróna
1 plátok
Kefírová pena:
250 ml
35 g
1 plátok




Postup

  1. 1

    Koláč: Do kyslého mlieka vmiešame cukor, múku, olej, kakao a na záver pridáme sódu. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme pri teplote 180 stupňov 20–30 minút. Po vychladnutí koláč potrieme džemom a zalejeme čokoládovou polevou, pripravenou z čokolády, smotany a masla. Necháme dobre vychladnúť.

  2. 2

    Tvarohová zmrzlina: Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode. Smotanu s cukrom zohrejeme, pridáme vyžmýkanú želatínu. Zmes primiešame do tvarohu a dochutíme citrónovou šťavou. Vložíme do zmrzlinovača.

  3. 3

    Kefírová pena: Kefír zahrievame s cukrom, kým sa nerozpustí. Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode, vytlačíme, rozpustíme v kefíre a zmes dáme do sifónovej fľaše.

  4. 4

    Koláčik servírujeme so zmrzlinou, s kefírovou penou, čerstvými čučoriedkami, mätou a prípadne s čokoládovou sušienkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia